5ο
Διεθνές
Φεστιβάλ
Άνδρου

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Καλοκαίρι 2019

Αργά το απόγευμα, για άλλη μία φορά, να συναντηθούμε στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας περιμένοντας να αρχίζουν να σβήνουν τα φώτα, να αφήσουμε στη μέση μία φιλική κουβέντα για να ακούσουμε το ρυθμό της καρδιάς μας να συναντάει τις πρώτες στιγμές της νυχτερινής εμπειρίας.

Αφορμή το θέατρο, η μουσική, ο χορός και το δικαίωμα στο χειροκρότημα που το αξίζουν οι καλλιτέχνες που μας επισκέπτονται.

Ας νιώσουμε περήφανοι γι’ αυτά που έχουμε καταφέρει στα χρόνια της έντασης και της αμφισβήτησης.

 

Παντελής Βούλγαρης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Καλωσορίζω με χαρά το Φεστιβάλ Άνδρου, που διανύει φέτος το πέμπτο έτος ζωής του και αποτελεί, πλέον, έναν θεσμό που έχει καταστήσει πόλο πολιτισμού το νησί μας.

Ένα Φεστιβάλ που δημιουργήθηκε με εφαλτήριο την αγάπη για την τέχνη, μα κυρίως την αγάπη για την Άνδρο. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της ανταποδίδουν αυτήν την αγάπη μέσω της ισχυρής παρουσίας των θεατών στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου.

Το Φεστιβάλ γεννήθηκε σε μία δύσκολη περίοδο, το καλοκαίρι του 2015 και έφτασε να καθιερωθεί στη συνείδηση των Ανδριωτών, γεγονός που μας γεμίζει περηφάνια, χαρά, αλλά και ευθύνη.

Ενορχηστρωτής της επιτυχίας είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Παντελής Βούλγαρης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το εξαιρετικό και πλούσιο πρόγραμμα, από την πρώτη χρονιά της δημιουργίας του.

Από την πλευρά μας, ως Δήμος Άνδρου, παραμένουμε εγγυητές στην προσπάθεια διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στεκόμαστε δίπλα, αρωγοί του Φεστιβάλ, αλλά και κάθε δράσης και εγχειρήματος που προάγει την κουλτούρα και τις τέχνες.

Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Άνδρου περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του κορυφαίες παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, μουσικό-χορευτικά θεάματα και εικαστικά δρώμενα. Προσφέρει ένα υψηλής αισθητικής θέαμα, διασκεδάζει και ενεργοποιεί τις αισθήσεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για τη στήριξη και προσφορά τους στο Φεστιβάλ, τον εμπνευστή και δημιουργό του, τον συμπατριώτη μας κ. Αλκιβιάδη Τάττο, καθώς και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του κ. Παντελή Βούλγαρη.

Αναμένουμε και φέτος το Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου να γεμίσει με θεατές από όλα τα μέρη του νησιού, προσφέροντας μια εμπειρία μοναδική και ανεξίτηλη στον χρόνο. Είμαι βέβαιος ότι το 5ο Φεστιβάλ Άνδρου θα σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από τις προηγούμενες χρονιές.

 

Ο Δήμαρχος Άνδρου
Θεοδόσης Σουσούδης

Πρόγραμμα

Trailer