Αφιέρωμα Φεντερίκο Φελλίνι: Προβολή ταινίας Amarcord

Δευτέρα01.08.2016@21:00
2016 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Φόρτωση Εκδηλώσεις

«Το φως είναι η ύλη του έργου, οπότε, στον κινηματογράφο- όπως έχω ξαναπεί- το φως είναι ιδεολογία, συναίσθημα, χρώμα, τόνος, βάθος, ατμόσφαιρα, αφήγηση.

Το φως είναι αυτό που προσθέτει, που αφαιρεί, που μειώνει, που βελτιώνει, που εμπλουτίζει, που εξανεμίζει, υπογραμμίζει, υπονοεί, που κάνει πιστευτό και παραδεκτό το φανταστικό, το όνειρο ή, αντίθετα, κάνει φανταστικό το πραγματικό, κάνει οφθαλμαπάτη την γκρίζα καθημερινότητα, προσθέτει διαφάνεια, προκαλεί συγκίνηση, δονεί. Το φως σκάβει ή εξαϋλώνει ένα πρόσωπο, δημιουργεί έκφραση εκεί που δεν υπάρχει, χαρίζει ζωντάνια στη χλωμάδα, γοητεία στο άχαρο. Το φως διαγράφει την κομψότητα μιας φιγούρας, κάνει μαγευτικό ένα τοπίο, το δημιουργεί από το τίποτα, δίνει μαγεία στο φόντο.» F. Fellini

Φελίνι 2016

“Ρεαλιστής και ονειροπόλος, καυστικός και τολμηρός. Η βαθιά αισθαντική του ματιά και ο κλαυσίγελος για την ανθρώπινη περιπέτεια σε εικόνες γεμάτες ποίηση, χιούμορ, τρυφερότητα, πυγμή, γοητεία. Οι ταινίες του Federico Fellino χωρίς ίχνος διδακτισμού ή σκηνοθετικής έπαρσης μένουν αγέραστες και αξεπέραστες γιατί γεμίζουν κενά στην καρδιά, στη σκέψη, στη μνήμη και στα συναισθήματα.

Τι σπουδαίο σινεμά!

Ας απολαύσουμε το Amarcord, το La Strada, τη Roma.

Amarcord-poster2

Τρεις προβολές των αριστουργηματικών ταινιών στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας, με είσοδο 7 € και για τις τρεις ημέρες. Θα παρουσιάσει, η Μαρία Κομνηνού, διευθύντρια της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

 

Φελίνι 2016

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Βούλγαρη

info
Ημερομηνία
01.08.2016
Εναρξη
21:00
2016 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Χώρος Διεξαγωγής
Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου
Διοργανωτής