Ορχήστρα των Κυκλάδων

Μουσική και Τραγούδια Ελλήνων Συνθετών για τον Ελληνικό και Διεθνή Κινηματογράφο – Νίκος Κυπουργός και Ορχήστρα των Κυκλάδων

Παρασκευή02.08.2019@21:00
2019 ΜΟΥΣΙΚΗ
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Η Ορχήστρα των Κυκλάδων έχει προγραμματίσει μια σειρά συναυλιών αυτό το καλοκαίρι. Ανάμεσα σε αυτές είναι και εκείνη με την οποία θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Άνδρου, παρουσιάζοντας μουσική και τραγούδια που έγραψαν σπουδαίοι έλληνες συνθέτες για τον ελληνικό και το διεθνή κινηματογράφο.

Υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού και με τη φιλική συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου και της Παιδικής, Νεανικής και Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου ,στις 2 Αυγούστου θα ακουστούν μεταξύ άλλων συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου, Ελένης Καραΐνδρου, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και Νίκου Κυπουργού.

Αφίσα Ορχήστρας Κυκλάδων 2019

Η Ορχήστρα των Κυκλάδων δημιουργήθηκε στα τέλη του 2010 από το συνθέτη Νίκο Κυπουργό και μια ομάδα μουσικών που όλοι τους ζουν στη Σύρο. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 συναυλίες σε διάφορα μέρη της χώρας (Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθήνας, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, Φεστιβάλ Σάνης Χαλκιδικής, Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδοςκ.α.) και έχει συνεργαστεί με πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελευθερία Αρβανικάκη, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και πολλοί ακόμη). Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει και την Νεανική – Παιδικής της χορωδία που αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 100 νέους και παιδιά.

H εκδήλωση θα τελεστεί με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος ‘’Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου’’. Μέρος των καθαρών εσόδων θα διατεθεί στο Μουσικό Σύλλογο Άνδρου ΜΟΥ.Σ.Α.

info
Ημερομηνία
02.08.2019
Εναρξη
21:00
2019 ΜΟΥΣΙΚΗ
Χώρος Διεξαγωγής
Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου
Διοργανωτής
Φεστιβάλ Άνδρου