w7.sappho 2022

Σαπφώ Ποιήτρια. Ερωμένη. Θρύλος.

Δευτέρα22.08.2022@21:00
2022 ΘΕΑΤΡΟ
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Η Pascal Productins παρουσιάζει:

Σ Α Π Φ Ω
Ποιήτρια. Ερωμένη. Θρύλος.

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Wendy Beckett

Η διεθνής θεατρική παραγωγή
αφιερωμένη στην Ελληνίδα λυρική ποιήτρια της Λέσβου
παρουσιάζεται για 4 παραστάσεις

11 Αυγούστου στην Ύδρα
22 Αυγούστου στην Άνδρο
27 Αυγούστου στους Δελφούς
13 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο

w8 sappho-image-title 2022

Η Pascal Productions παρουσιάζει το έργο «ΣΑΠΦΩ», εμπνευσμένο από τα συγγράμματα της Σαπφούς, της Ελληνίδας λυρικής ποιήτριας που άκμασε τον 6ο αιώνα π.Χ. στο νησί της Λέσβου.

Sappho 8400-Patroklos_SkafidasΓια την προσφορά της στα γράμματα και τις τέχνες υμνήθηκε από αρχαίους σοφούς. Ο Σωκράτης την ονόμαζε «η ωραία», ο Πλάτωνας την ύμνησε ως «σοφή» και «δέκατη μούσα», ο Αλκαίος την είχε αποκαλέσει «ιερή γυναίκα» και ο Ιουλιανός «θηλυκό Όμηρο». Η Σαπφώ έγραψε ερωτικά ποιήματα, ύμνους στους Θεούς και τραγούδια γάμου. Τα ποιήματά της τα μελοποιούσε και τα τραγουδούσε παίζοντας το έγχορδο μουσικό όργανο άρπα. Μέχρι σήμερα η Σαπφώ αναγνωρίζεται από τον πνευματικό κόσμο του δυτικού πολιτισμού ως «η γυναίκα που έγραψε την καλύτερη ποίηση που γράφτηκε ποτέ».

Εμπλουτίζοντας την πρωτότυπη ποίηση και την παραδοσιακή χορωδία με μοντέρνα μουσική και σύγχρονο χορό, το έργο «ΣΑΠΦΩ» είναι ένα παραμύθι για ενήλικες, μια συναρπαστική και ρομαντική θεατρική παράσταση.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Wendy Beckett και η μετάφραση στα ελληνικά της Δάφνης Οικονόμου. Την παράσταση συν-σκηνοθετούν οι Wendy Beckett και Adam Fitzgerald και τις χορογραφίες έχει επιμεληθεί ο Φώτης Διαμαντόπουλος. Τα σκηνικά έχει σχεδιάσει η Halcyon Pratt, τα κοστούμια ο Παύλος Θανόπουλος, ενώ τα φώτα έχει αναλάβει ο Κώστας Ασμάνης, και την πρωτότυπη μουσική και το σχεδιασμό ήχου ο Mehdi Bourayou.

Sappho 8437-Patroklos_Skafidas

Στην παράσταση συμμετέχει ένα λαμπερό καστ με Έλληνες ηθοποιούς: Μαριάνθη Παντελοπούλου (στο ρόλο της Σαπφούς), Αντώνης Αντωνάκος, Έρρικα Μπίγιου, Elton Dimroci, Ιώβη Φραγκάτου, Δημήτρης Λιόλιος, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Ελίνα Ρίζου, Γιώργος Σπανιάς, Δήμητρα Στογιάννη, Ελευθερία Τσαντούρη και Λάζαρος Βαρτάνης.

Sappho 8204-Patroklos_Skafidas

Οι καλοκαιρινές παραστάσεις για το 2022 έχουν προγραμματιστεί:

Ύδρα: 11 Αυγούστου στο Hydrama Theatre and Arts Center (θέατρο Βλυχού)
Άνδρος: 22 Αυγούστου ως μέρος του Διεθνούς Φεστιβάλ της Άνδρου
Δελφοί: 27 Αυγούστου στο Ευρωπαϊκό και Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών
Ρόδος: 13 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές φεστιβάλ της Ρόδου

Photo credit: Πάτροκλος Σκαφιδάς.

Sappho 8360-Patroklos_Skafidas

Λίγα λόγια για την Wendy Beckett
Η θεατρική συγγραφέας/ Σκηνοθέτης Wendy Beckett έχει γράψει πάνω από είκοσι πέντε (25) θεατρικά έργα και έχει σκηνοθετήσει περισσότερα από σαράντα (40). Επίσης, έχει γράψει βιογραφίες, ραδιοφωνικά έργα, βιβλία, λιμπρέτα, ακαδημαϊκά άρθρα. Στο ραδιόφωνο ABC έπαιρνε συνεντεύξεις σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά μυαλά της εποχής μας – Gore Vidal, Leonard Bernstein and Paul Bowles. Το ακαδημαϊκό της υπόβαθρο περιλαμβάνει ψυχολογία, φιλοσοφία, λογοτεχνία και η ίδια έχει δώσει διαλέξεις για αυτά τα θέματα σε πολλά Πανεπιστήμια της Αυστραλίας. Έχει ταξιδέψει τα έργα της σε όλο τον κόσμο με παραστάσεις σε Σίδνεϋ, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Τόκυο κ.α.

www.wendybeckett.com.au

Sappho 8381 Patroklos_Skafidas

Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια:
https://www.sapphotheplay.com/

sappho 33x48,7 2022

➤ Δευτέρα 22 Αυγούστου Θέατρο: Sappho /Σκην. Wendy Beckett / Pascal Productions

Γενική είσοδος 17€,
Μειωμένο 12€ (Α.Μ.Ε.Α, φοιτητικό, άνεργοι, παιδιά)

Η παράσταση έχει αγγλικούς υπέρτιτλους

info
Ημερομηνία
22.08.2022
Εναρξη
21:00
2022 ΘΕΑΤΡΟ
Χώρος Διεξαγωγής
Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου
Διοργανωτής