Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής για τους μαθητές δημοτικού από τη Λέσχη Ανδρίων

Η Λέσχη Ανδρίων ξεκίνησε από τον Οκτώβριο 2019 σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουστάκειου Δημοτικού Σχολείου και την υποστήριξη του Κληροδοτήματος «Πέτρου Λ. Μουστάκα», μαθήματα Δημιουργικής Γραφής για τους μαθητές του δημοτικού, τα οποία συνεχίζονται και διαδικτυακά κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωναϊού. Για τους σκοπούς του μαθήματος αγοράστηκαν βιβλία για τον κάθε μαθητή και για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του σχολείου.

Λέσχη Ανδρίων Δημιουργική γραφή

Στις 22 Απριλίου 2020, «Παγκόσμια Ημέρα της Γης», οι μαθητές του Μουστάκειου Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο του διαδικτυακού μαθήματος δημιουργικής γραφής γράψανε ποιήματα εμπνευσμένα από την Γη:

“Η παγκόσμια ημέρα γης μας ‘ “Η γη είναι στρογγυλή
Η γη μας είναι στρογγυλή Η γη είναι όμορφη πολύ
Η γη μας έχει νερό, χώμα και ανθρώπινη ζωή Η γη είναι μπλε
έχει χώρες και νησιά Εμείς τα παιδιά πρέπει να την προστατεύουμε
έχει δέντρα και λουλούδια και πουλιά Είναι σημαντικό να συντηρούμε το περιβάλλον
η γη είναι όμορφη σαν παραμύθι, και τους κανόνες, ώστε να μην πάθει τίποτα.”
έχει ευτυχία και τη θάλασσα μαζί.” Γιώργος – Άγγελος

Παράλληλα η Λέσχη Ανδρίων ξεκίνησε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μπατσίου, Συναντήσεις Ρητορικής για μαθητές δημοτικού της περιοχής της Υδρούσας στο Μπατσί και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Τ.Λ. Γαυρίου για μαθητές γυμνασίου και λυκείου στο Γαύριο.

Λέσχη Ανδρίων Δημιουργική γραφή

Η Δημιουργική Γραφή και οι Συναντήσεις Ρητορικής γίνονται με την εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών.
Η Λέσχη Ανδρίων έχει ως στόχο να αναβαθμίσει το επίπεδο της παιδείας σε όλη την Άνδρο, και είναι ανοιχτή σε προτάσεις και συνεργασίες για την δημιουργία συνεργειών προς την επίτευξη των στόχων της.

andrionclub.webnode.gr
facebook.com/andrionclub