Συναυλία Νίκου Κυπουργού και Ορχήστρας των Κυκλάδων – Στιγμιότυπα

Η συναυλία ξεκίνησε με το “Βαλς των χαμένων ονείρων” και μετά από τριάντα πολύ γνωστά τραγούδια, από τον “ανθό” του ελληνικού κινηματογράφου, τελείωσε με το “Μια πόλη μαγική” του Μάνου Χατζηδάκι που παίχθηκε δυο φορές μετά από απαίτηση του κοινού!

Kipourgos_Cyclades_Orchestra_finale

Kipourgos_Cyclades_Orchestra_8

Οι Συριανοί στην Άνδρο
Στόχος της ΑΜΚΕ «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου» είναι να «συνδεθεί» το Φεστιβάλ Άνδρου με πολιτιστικούς φορείς των Κυκλάδων. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας φέτος ξεκινάμε από την πρωτεύουσα του νομού… τη Σύρο! Εκτός από τη συναυλία που παρακολουθήσαμε θα ακολουθήσει η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή – Θεατρικός Όμιλος Σύρου Απόλλων.

Kipourgos_1

Για την ορχήστρα των Κυκλάδων
Η ορχήστρα των Κυκλάδων (ΟτΚ) δημιουργήθηκε στα τέλη του 2010 από το Νίκο Κυπουργό και μια πολυμελή ομάδα επαγγελματιών και ερασιτεχνών μουσικών που ζουν όλοι στη Σύρο. Έχει έδρα την πολυσυλλεκτική, κοσμοπολίτισσα, αρχοντική Ερμούπολη, κινείται στον ευρύτερο χώρο της λόγιας μουσικής και την χαρακτηρίζει πνεύμα συντεχνιακής κολεκτίβας.

Kipourgos_Cyclades_Orchestra_12

Συντελεστές
Υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού και με τη φιλική συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου και της Παιδικής, Νεανικής και Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου ακούστηκαν συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου, Ελένης Καραΐνδρου, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και Νίκου Κυπουργού.

Τραγούδησαν:
Ρένα Βέργου, Γιάννης Γαραντζιώτης, Ελίτα Κουνάδη, Νίκος Στάκας, Ελσα Χαραλάμπους

Επαιξαν οι μουσικοί:
Νίκος Απέργης, ακορντεόν
Βαγγέλης Αραγιάννης, μπάσο
Μαρίνος Γαλατσινός, κλαρινέτο
Βούλα Γλύκα, πιάνο,
Αντώνης Κονσολάκης, μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο
Σοφοκλής Κοσκινάς, ούτι
Στέφανος Λαρεντζάκης κρουστά
Susan Norton, βιολοντσέλο
Μάκης Πρίντεζης, κιθάρα
Νίκος Ρούσσος, πλήκτρα
Σοφία Σερέφογλου, βιόλα
Περικλής Τιμπλαλέξης, βιολί
Φώτης Τσαντήλας, τρομπέτα

Kipourgos_Cyclades_Orchestra


H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος ‘’Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου’’. Μέρος των καθαρών εσόδων θα διατεθούν στο Μουσικό Σύλλογο Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.)