Τιμητική διάκριση στον Αλκιβιάδη Τάττο στα Environmental Αwards 2024

Τα Environmental Αwards 2024 , μοναδικά βραβεία που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, καθώς και καινοτόμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα, ανέδειξαν τους νικητές τους την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο Anais Club.

Οι καινοτόμες πρακτικές που αναδείχθηκαν μέσα από τα Environmental Αwards 2024 αποδεικνύουν ότι σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για συστήματα και ανθρώπους, συνεχίστηκε ακάθεκτη η πορεία για τη μετάβαση στο νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης επιχειρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος καθόσον αυτή ισοδυναμεί με κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Σε μια ζωντανή και γεμάτη αισιοδοξία εκδήλωση, τα στελέχη των επιχειρήσεων παρέλαβαν τα βραβεία τους, φωτογραφήθηκαν με συνεργάτες και μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, έκαναν δηλώσεις on camera και χαλαρή συζήτηση. υπό απόλυτα ασφαλείς συνθήκες.

Στόχος των Environmental Αwards 2024, που διοργάνωσε για 7η χρονιά η BΟUSSIAS Events είναι να:
—Κινητοποιήσουν επιχειρήσεις και οργανισμούς στη διαρκή βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων
—Προβάλλουν τους νικητές των βραβείων και προωθήσουν την περιβαλλοντική ευαισθησία και κουλτούρα στο ευρύ κοινό
—Ενθαρρύνουν στην ορθολογική διαχείριση των πόρων
—Αναδείξουν πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία
—Βελτιώσουν την εικόνα των επιχειρήσεων και αποδείξουν τη δέσμευσή τους για την εταιρική κοινωνική ευθύνη τους

Η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτής Νομού Ηλείας Ν.Δ και μέλος του προεδρείου της Κριτικής Επιτροπής, έδωσε συγχαρητήριο μήνυμα στους νικητές, ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν με την ίδια ορμή και δημιουργικότητα τη δουλειά τους, τονίζοντας πως «ήταν ευχάριστη έκπληξη για την ίδια η υποδοχή τόσο καινοτόμων πρωτοβουλιών στα βραβεία, που δίνει ένα αισιόδοξη μήνυμα πως η προστασία του περιβάλλοντος και η κυκλική οικονομία μπορεί να γίνει πράξη και να αποτελέσει μοχλό προς έναν πράσινο μετασχηματισμό, που αποτελεί και βασικό στόχο της κυβέρνησης.

Η Δρ. Κάτια Λαζαρίδη, Καθηγήτρια, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και μέλος του προεδρείου της Κριτικής Επιτροπής, αφού συνεχάρη τους νικητές για τις βραβευμένες καλές πρακτικές τους, επισήμανε στη δήλωση της τη σημασία των διάφορων πρωτοβουλιών από διάφορες εταιρίες, ενώ σημείωσε ότι οι διακρίσεις τους δεν καταγράφονται ως απλές επιτυχίες, αλλά συνιστούν μια ευκαιρία βελτίωσης και ανάπτυξης. Τέλος, υπογράμμισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος ισοδυναμεί με κερδοφορία των επιχειρήσεων, καθώς μειώνονται η σπατάλη, το κόστος διαχείρισης αποβλήτων μέσω της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης, και βελτιώνεται η δημόσια εικόνα της επιχείρησης, τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τη διοίκηση και την ευρύτερη κοινωνία.
Τα Environmental Αwards 2024 περιλάμβαναν 3 κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι εταιρείες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από τα βραβεία που έλαβαν σε διαφορετικές κατηγορίες, αποδεικνύοντας το πολυδιάστατο έργο τους και τη σταθερή επένδυσή τους στην διατήρηση υψηλών δεικτών επίδοσης.

Έτσι, Environmental Team of the Year αναδείχτηκε η  ΔΕΣΦΑ Α.Ε, Environmental Service Provider of the Year αναδείχτηκε ο OLYMPIOS GROUP και Environmental Stewardship of the Year αναδείχτηκε η LAMDA Development.

Κατά τη διάρκεια της απονομής βραβείων, απονεμήθηκαν Τιμητικές Διακρίσεις στους:

Αλκιβιάδη Τάττο: Αναφορικά με την ιδιωτική του πρωτοβουλία να κατασκευάσει και να συντηρεί το Ανοικτό Θέατρο της Χώρας Άνδρου, έναν χώρο εφάμιλλο της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής παράδοσης της Άνδρου, καθώς και στην διεξαγωγή επί μια  δεκαετία,  των Φεστιβάλ Άνδρου έργα που συνδράμουν στην  διαφύλαξη και ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας. Εν λόγω πρωτοβουλίες αποτελούν τομέα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος καθόσον η  προστασία του περιβάλλοντος σημαίνει προστασία  και της αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Λορέττα Γαΐτη: Αναφορικά με την συμβολή της στην κατασκευή του  Μουσείου Γιάννη Γαΐτη – Γαβριέλλας Σίμωσι στην Ίο καθώς και για την ιδιωτική της πρωτοβουλία για την μακροχρόνια παραχώρηση των έργων της μόνιμης συλλογής του μουσείου. Εν λόγω πρωτοβουλίες αποτελούν τομέα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος καθόσον η  προστασία του περιβάλλοντος σημαίνει προστασία  και της αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Καθηγητή Γιώργο Γιαννή: Αναφορικά με το έργο που επιτελεί για την υιοθέτηση του ορίου ταχύτητας των 30 χλμ./ώρα σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις παγκοσμίως, ως βασική πολιτική για πιο ασφαλείς, υγιείς και πράσινες πόλεις.

Οι κορυφαίες δράσεις για τα Environmental Αwards Αwards 2024 δεν εξαντλούνται στα προαναφερόμενα βραβεία…

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.environmentalawards.gr/ για να δείτε όλους τους νικητές, τις καινοτόμες πρακτικές τους, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό www.flickr.com/photos/boussiascommunications