Παρουσίαση εργαστηρίου «Άνοιξε τον κύκλο» και Gala όπερας στην Άνδρο

Η εκπαιδευτική δράση «Άνοιξε τον κύκλο» σε συνδιοργάνωση της ΕΛΣ με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και τους πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν το Εργαστήριο «Νότες που αρμενίζουν» με τραγούδια του μεσοπολέμου, οπερέτας και προσωπικές αφηγήσεις των συμμετεχόντων.

«Νότες που αρμενίζουν» στην Άνδρο
Η Εναλλακτική Σκηνή και οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Άνοιξε τον κύκλο» της ΜΚΟ Άγονη Γραμμή Γόνιμη τρέχουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα «Νότες που αρμενίζουν» για ενήλικες κατοίκους των νησιών Άνδρος, Σίκινος και Φολέγανδρος μέσα από μια σειρά εργαστηρίων τραγουδιού και αφήγησης.

Το εργαστήριο έχει ως στόχο την καταγραφή και παρουσίαση προσωπικών ιστοριών των συμμετεχόντων μέσω του τραγουδιού και της αφήγησης. Με επιλεγμένο ρεπερτόριο από την ελληνική οπερέτα, το ρετρό και τραγούδια του μεσοπολέμου, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μια πρωτότυπη παράσταση μουσικής και αφήγησης που θα παρουσιαστεί σε χώρο εκδηλώσεων στο κάθε νησί.

Στην Άνδρο η παράσταση του εργαστηρίου θα συνοδεύεται από Γκαλά Όπερας με καταξιωμένους λυρικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υλοποιείται με χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων.

Εμψύχωση: Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου (μουσικός / χορογράφος / ανθρωπολόγος)

ANDROS_gala

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 / Ώρα έναρξης: 20.30
Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου
Παρουσίαση εργαστηρίου και Γκαλά Όπερας από διακεκριμένους καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ερμηνεύουν: Μαρία Μητσοπούλου, υψίφωνος, Νίκος Στεφάνου, τενόρος. Στο πιάνο ο Χρύσανθος Αλησάφης

Με την υποστήριξη της ΑΜΚΕ «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου», του Ιδρύματος Κυδωνιέως, της Λέσχης Ανδρίων, του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου και του Δήμου Άνδρου.