20 χρόνια encardia (μουσική παράσταση)

Τρίτη06.08.2024@21:00
2024 ΜΟΥΣΙΚΗ
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ακριβώς πριν από 20 χρόνια οι encardia μας συστήθηκαν με μουσικές και Τραγούδια από τις ελληνόφωνες περιοχές του Ιταλικού Νότου. Μας Γνώρισαν στην Ελλάδα τους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής, μας Έμαθαν τα βήματα, χορέψαμε ατελείωτα στις παραστάσεις τους, κλάψαμε με Τα λαϊκά τραγούδια αγάπης, ξενιτειάς, δουλειάς και διαμαρτυρίας των Ελληνοφώνων, τραγουδήσαμε μαζί τους στην τοπική διάλεκτο (Grico), τους Ακολουθήσαμε στα ταξίδια τους στη Νότια Ιταλία.

encardia poreia 2024

20 χρόνια encardia. Χιλιάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, Δύο σημαντικές μουσικοθεατρικές παραγωγές, επτά ψηφιακοί δίσκοι και ένα Ντοκιμαντέρ στο ενεργητικό τους. Κι ενώ πάντα περιμένουμε το επόμενο βήμα τους έρχονται στο ξεκίνημα της Β΄ εικοσαετίας τους και μας προτείνουν μέσα από τον πολύ γνώριμο πια Προσωπικό τους ήχο μια καινούργια και ανανεωμένη και πάντα εκρηκτική Παράσταση όχι μόνο τα τραγούδια που μέχρι τώρα αγαπήσαμε αλλά και Άλλα ελληνικά παραδοσιακά και δικά τους με μια άλλη οπτική. Αυτήν την Οπτική μιας κολεκτίβας που επέμεινε και άντεξε δημιουργικά 20 χρόνια Ξεπερνώντας συνεχώς τα όριά της.

Από την ταραντέλα λοιπόν του Σαλέντο και της Νάπολης και τα τραγούδια Της ξενιτειάς και τη φρουτοπία τους, μέχρι τον Ερωτόκριτο του Vincenzo Kornaro και τον Ράικο της Μακεδονίας, και γιατί όχι μέχρι τον Ίλιγγο του Γιάννη Ρίτσου από τη σονάτα του Σεληνόφωτος… και στο τέλος το κοινό Παρασύρεται στα βήματα της ταραντέλας, του πιο δυναμικού χορού της Μεσογείου.

Επί σκηνής οι καλλιτέχνες: (μέλη των encardia)
Ναταλία Κωτσάνη (τραγούδι, κρουστά)
Bαγγέλης Παπαγεωργίου (ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι)
Μιχάλης Κονταξάκης (κιθάρα, τραγούδι)
Κώστας Κωνσταντάτος (κρουστά, μαντολίνο, τραγούδι)
Γιώργος Ντάνης (κοντραμπάσο, τραγούδι)
Κωνσταντίνα Καλκάνη (χορός)
Αναστασία Δρούγα (χορός)

Πασχάλης Κολέντσης (Σχεδιασμός ήχου)

※※※

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, ώρα 21:00

Τιμές Εισιτηρίων
Γενική Είσοδος 15€
Ωρα έναρξης 21:00
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον φιλανθρωπικό σύλλογο Αποικίων

info
Ημερομηνία
06.08.2024
Εναρξη
21:00
2024 ΜΟΥΣΙΚΗ
Χώρος Διεξαγωγής
Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου
Διοργανωτής
Φεστιβάλ Άνδρου