Αφιέρωμα Federico Fellini: Προβολή ταινίας Roma

Τετάρτη03.08.2016@21:00
2016 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Φόρτωση Εκδηλώσεις

«Το φως είναι η ύλη του έργου, οπότε, στον κινηματογράφο- όπως έχω ξαναπεί- το φως είναι ιδεολογία, συναίσθημα, χρώμα, τόνος, βάθος, ατμόσφαιρα, αφήγηση.

Το φως είναι αυτό που προσθέτει, που αφαιρεί, που μειώνει, που βελτιώνει, που εμπλουτίζει, που εξανεμίζει, υπογραμμίζει, υπονοεί, που κάνει πιστευτό κσι παραδεκτό το φανταστικό, το όνειρο ή, αντίθετα, κάνει φανταστικό το πραγματικό, κάνει οφθαλμαπάτη την γρίζα καθημερινότητα, προσθέτει διαφάνεια, προκαλεί συγκίνηση, δονεί. Το φως σκάβει ή εξαϋλώνει ένα πρόσωπο, δημιουργεί έκφραση εκεί που δεν υπάρχει, χαρίζει ζωντάνια στη χλωμάδα, γοητεία στο άχαρο. Το φως διαγράφει την κομψότητα μιας φιγούρας, κάνει μαγευτικό ένα τοπίο, το δημιουργεί από το τίποτα, δίνει μαγεία στο φόντο.» F. Fellini

Φελίνι 2016

“Ρεαλιστής και ονειροπόλος, καυστικός και τολμηρός. Η βαθιά αισθαντική του ματιά και ο κλαυσίγελος για την ανθρώπινη περιπέτεια σε εικόνες γεμάτες ποίηση, χιούμορ, τρυφερότητα, πυγμή, γοητεία. Οι ταινίες του Federico Fellino χωρίς ίχνος διδακτισμού ή σκηνοθετικής έπαρσης μένουν αγέραστες και αξεπέραστες γιατί γεμίζουν κενά στην καρδιά, στη σκέψη, στη μνήμη και στα συναισθήματα.

Τι σπουδαίο σινεμά!

Ας απολαύσουμε το Amarcord, το La Strada, τη Roma.

Roma_di_F._Felli_56cd921a049ba

Τρεις προβολές των αριστουργηματικών ταινιών στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας, με εισοδο 7 ευρώ και για τις τρείς ημέρες. Την ταινία θα παρουσιάσει ο συγγραφέας, Θωμάς Κοροβίνης.

info
Ημερομηνία
03.08.2016
Εναρξη
21:00
2016 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Χώρος Διεξαγωγής
Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου
Διοργανωτής