Filarmoniki3 2022

“Αυλαία, φώτα και …άρωμα Μικράς Άσίας”/ Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου

Δευτέρα08.08.2022@21:00
2022 ΜΟΥΣΙΚΗ
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου διοργανώνει στις 08 Αυγούστου 2022 και ώρα 21.00 την καλοκαιρινή της “Επετειακή” συναυλία για τα 10+2 Χρόνια προσφοράς στο πολιτισμό της Ανδρου.
Αφιερωμένη στα “100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης”

Filarmoniki1 202
Θα ακουστούν αποσπάσματα από Ελληνικές Οπερέτες και τραγούδια Ελλήνων συνθετών από την Σμύρνη. Συμμετέχουν οι Δημήτρης Σιγαλός, Σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η Σοφία Μάλαμα.

Μουσική Διεύθυνση: Δημήτριος Σιδερής

 

DSigalos 2022Ο Δημήτρης Σιγαλός (Τενόρος), γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μονωδία στο Ελληνικό Ωδείο (τάξη B. Γιαννουλάκου).
Από το 1998 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή, και με Θέατρα του Εξωτερικού (Γερμανία, Ρουμανία, Σαράγιεβο), έχοντας ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραγωγές όπερας και οπερέτας, (ενδεικτικά: Η όπερα του ζητιάνου, Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα, Γκραν Μακάμπρ, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Αριάδνη στη Νάξο, Μάκβεθ, Ναμπούκκο, Αντρέας Σεννιέ, Νόρμα, Παλιάτσοι, Τουραντότ, Κάρμεν,Υπόθεση Μακρόπουλος, Οι απάχηδες των Αθηνών, Βαφτιστικός, Χριστίνα, Θυμήσου εκείνα τα χρόνια, Η παρισινή ζωή, Η νυχτερίδα, Κρητικοπούλα, Πριγκίπισσα της Σάσωνος).

Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε έργα όπως Αντιγόνη, Λυσιστράτη, Σικελικός εσπερινός, Ντον Κάρλος, Κάρμινα Μπουράνα, Ανατολή.
Έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες (Κρατική, ΕΡΤ, Χρωμάτων, Δήμου Αθηναίων) και έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Sofia Malama 2022Η Σοφία Μάλαμα (Μέτζο Σοπράνο) πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με την Μ.Κρίλοβιτς στο Ωδείο Αthenaeum με άριστα παμψηφεί. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής με την Μ.Rosner και κινησιολογίας της υποκριτικής (σύστημα J.Cage) με τον Φ.Λάζαρη στο Θέατρο Αλλαγών .
Συνέπραξε ως σολίστ σε συναυλίες Ελλήνων συνθετών , σε συναυλίες μουσικής δωματίου (γερμανικό Lied) και όπερες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη .Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας ,με την ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πήρε μέρος σε παραστάσεις όπως: Το μυθόδραμα «Μυστική Γή» στο αρχαίο θέατρο των Δελφών, «Μουσική για το αρχαίο δράμα» στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, «Ιπποκράτειος Όρκος» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης , στο « Βίο του Γαλιλαίου» και την«Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» στο Εθνικό Θέατρο , «Βάκχες» στο ΚΠΙΝΣ, «Παλιγγενεσία» κ.α
Από το 2000 έως το 2010 συμμετείχε σε όλες τις παραγωγές ελληνικής οπερέτας στη Νέα Σκηνή της Ε.Λ.Σ.
Ιδρυτικό μέλος του acapella φωνητικού συνόλου 8tetto από το 2013 έως σήμερα συμμετέχει σε συναυλίες με ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο στα πλαίσια εκδηλώσεων φεστιβάλ Δήμων αλλά και σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με θέμα την όπερα.
Από το 2017 εως το 2019 δίδαξε στο El Sistema Greece.
Από το 2018 διδάσκει στην Δραματική σχολή «Πράξη Επτά».

ΦΙΛ 1 2022

Δευτέρα 08 Αυγούστου, ώρα 21.00 Συναυλία: “Αυλαία, φώτα και… άρωμα Μικράς Άσίας”/ Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου

Κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης 10€ και παιδικό 5€
Τα κουπόνια θα δίνονται από:
—Bιβλιοπωλείο Γραφή – Σ. Γαρυφάλλου
—Χρωματοπωλείο Αμωράτη Θεοδώρα
—Ταμείο θεάτρου

info
Ημερομηνία
08.08.2022
Εναρξη
21:00
2022 ΜΟΥΣΙΚΗ
Χώρος Διεξαγωγής
Διοργανωτής