Θέατρο: Το μεγάλο μας τσίρκο, του Θεατρικού Ομίλου Άνδρου

Παρασκευή29.07.2016@21:00
2016 ΘΕΑΤΡΟ
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Απ΄ όλα τα καλά που μπορεί να πει κανείς γι’ αυτά τα δέκα χρόνια δράσης του Θ.Ο.Α, το πιο ικανοποιητικό είναι ότι πάνω από πενήντα ηθοποιοί από επτά μέχρι εβδομήντα χρονών απ’ όλα τα επαγγέλματα και απ’όλων των ειδών τα τζάκια, έχουν ανέβει στη σκηνή. Και άλλοι τόσοι έχουν συμπαρασταθεί προσφέροντας κάθε είδους υπηρεσίες και βοήθεια, έτσι που τώρα μπορούμε να πούμε ότι πράγματι έχουμε θέατρο στην Άνδρο…

Μεγάλο Τσίρκο 2016

“Αλλά δεν είναι μόνο οι αριθμοί που μετράνε ούτε οι εκάστοτε επιτυχημένες παραστάσεις…

Αυτό που θέλουμε και αυτό που πρέπει να  συνεχίσουμε είναι το θέατρό μας να γίνεται μια όλο και πιο καλή συντροφιά .Ένα πανηγύρι ,ένα παιχνίδι, μια κοινή εμπειρία… όπου θεατές και ηθοποιοί ζουν μαζί την παράσταση….
Αυτή η συνύπαρξη είναι κάτι που πρέπει α διαφυλάξουμε πάνω απ’ όλα…” Αποσπάσματα από το κείμενο του κ.Θοδωρή Μπαφαλούκου ,ενός σημαντικότατου σκηνοθέτη του Θ.Ο.Α, για το έντυπο που κυκλοφόρησε για τα “10 χρόνια δημιουργία” του ομίλου.

Μεγάλο Τσίρκο 2016

Ο Θ.Ο.Α μετράει ήδη δεκατέσσερα χρόνια παρουσίας στα δρώμενα του νησιού. Οι ρίζες του βέβαια πηγαίνουν πολύ πίσω, το 1982, αφού αποτελούν συνέχεια του πολιτιστικού συλλόγου “Ο ΑΦΑΝΗΣ ΝΑΥΤΗΣ”, σύμφωνα με δήλωση ιδρυτικών μελών του, ότι επιθυμούν να συνεχιστεί η πολιτιστική προσπάθεια του εν λόγω συλλόγου, μέσω του ιδρυθέντος το 2002 Θεατρικού Ομίλου Άνδρου (Θ.Ο.Α)

Μεγάλο Τσίρκο 2016

Το φετινό έργο του ομίλου είναι ”ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ” του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ανέβηκε το καλοκαίρι του 1973 από την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο. Είναι ένα έργο που πρόσφερε στους θεατές τη δυνατότητα να κάνουν συναρτήσεις με την τότε πολιτική κατάσταση. Ήταν ένας τρόπος να μπορούν να φωνάζουν ,να κρίνουν, να διαμαρτύρονται ελεύθερα .Οι παραστάσεις θα μπορούσαν να θεωρηθούν σαν οι πρώτες δημόσιες πολιτικές συγκεντρώσεις στη διάρκεια της επταετίας. Και βέβαια οι συντελεστές διακινδύνευαν τα πάντα. Απόδειξη η σύλληψη των πρωταγωνιστών ,το Νοέμβριο του 1973.Ο σκόπελος της λογοκρισίας αντιμετωπίστηκε με έναν ιδιαίτερο κρυπτογραφικό λόγο που κάθε φορά σήμαινε όχι μόνο το λεγόμενο αλλά και κάτι άλλο. Και αυτό το άλλο βέβαια ήταν η ελευθερία σε όλες της τις εκφάνσεις.

Μεγάλο Τσίρκο 2016

Υποβλήθηκε σαν ιστορικό έργο και ταυτόχρονα υποβλήθηκαν επεισόδια που δεν επρόκειτο να παιχτούν, γραμμένα σκόπιμα για να κοπούν, ώστε να σωθούν τα υπόλοιπα .Είναι έργο σπονδυλωτό αποτελούμενο από δεκαπέντε σκηνές.

Παραγωγή: Θεατρικός Όμιλος Άνδρου
Σκηνοθεσία: Θεώνη Ριντ

Σκηνογραφία: Θεώνη Ριντ, Α. Χατζηθεοδώρου, Β. Αχλάδης, Ν. Παντζόπουλος

Ενδυματολογία: Θεώνη Ριντ,  Μ. Πιτακίδη. Ραπτική: Ε. Μπαφαλούκου, Μ. Πιτακίδη
Ζωγραφική: Ν. Παντζόπουλος
Φωτογραφίες σκηνικών: Β. Αχλάδης, Δ. Μηλαίου
Διαφημιστικό: Ι. Πιτακίδης
Κομμωτική: Α. Χαλά

Μακιγιάζ: Θεώνη Ριντ​, Α. Χαλά
Φωτισμός: Μ. Ξανθού
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Μουσική διασκευή Αμαλία Τηνιακού

Χορογραφία:  Γ. Ξανθού
Υποβολέας: Αννα Ασυνάνογλου
Επικοινωνία: Μιχάλης Αστράς

Παίζουν

Κ. Γαρύφαλλος, Α. Τηνιακού, Θ. Κουλούρης, Β. Αχλάδης, Φ. Ραϊση, Α. Χαλάς, Γ. Τικόπουλος, Ο. Τάκα, Α. Κορκοδείλου, Λ. Καραπιπέρη, Μ. Πιτακίδη, Α. Χαλά, Ι. Κατσαρού, Χρ. Ραίση, Γ. Μαλταμπές, Α. Χατζηθεοδώρου, Κ. Κολυδά, Ει. Τηνιακού, Μ. Τηνιακού, Γ. Ξανθού, Ευ. Αχλάδη, Γ. Πέτσας, Σ. Κατσιώτου.

Μεγάλο Τσίρκο 2016

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Βούλγαρη

 

 

info
Ημερομηνία
29.07.2016
Εναρξη
21:00
2016 ΘΕΑΤΡΟ
Χώρος Διεξαγωγής
Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου
Διοργανωτής