Theogony by Hesiod – Patari Project

«Θεογονία» του Ησίοδου – Patari Project

Δευτέρα12.08.2019@21:00
2019 ΘΕΑΤΡΟ
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Περιγραφή της παράστασης

Σε μια περίοδο κατά την οποία καλούμαστε να ξεκινήσουμε από το «μηδέν», έχοντας για στήριγμα μόνο τους εαυτούς μας, βλέπουμε τον κόσμο να έχει όλο και περισσότερο την ανάγκη να κατανοήσει τις ρίζες του. Όπως τα μικρά, έτσι και τα «μεγάλα» παιδιά έχουν την ανάγκη να ακούσουν ένα παραμύθι πριν κοιμηθούν. Ένα παραμύθι που δικαιολογεί όσα με το μυαλό δεν μπορούν να εξηγήσουν. Η Θεογονία είναι μια από τις πρώτες απόπειρες εξήγησης των καταβολών της ανθρώπινης ύπαρξης, ένα από τα πρώτα μεγάλα παραμύθια. Η παράσταση θα επιχειρήσει με πρωτότυπο, σωματικό τρόπο αφήγησης, να συστήσει, ή να ξαναθυμίσει, ένα μεγάλο κείμενο του αρχαίου κόσμου και της παγκόσμιας διανόησης. Όπως ο Ησίοδος επιστρέφει στα πρώτα υλικά, τις πρώτες ρίζες του κόσμου, έτσι και η παράσταση χρησιμοποιεί σαν πρώτο υλικό και μέσο αφήγησης το ίδιο το σώμα, τις ιδιότητες και τις ικανότητές του. Ένα θέατρο που δεν στηρίζεται στα σκηνικά, στα κοστούμια και τους φωτισμούς. Ένα θέατρο που έχει στο επίκεντρο τον ηθοποιό, το ανθρώπινο δυναμικό, που στηρίζεται στην ανθρώπινη φαντασία και στην εφευρετικότητα. Η παράσταση προτείνεται για το μικρό θέατρο της Επιδαύρου, έναν χώρο που, από την πρότερη εμπειρία μου, λειτουργεί ως κανάλι απελευθέρωσης και απενοχοποίησης αφήγησης και νοημάτων. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία παράσταση ζωντανή, διασκεδαστική, συγκινητική, που θα μας κάνει να αναρωτηθούμε ποια είναι η δική μας Γη, ο δικός μας Ουρανός, το δικό μας Χάος.

Θεογονία 2019

Θεογονία, ένα μεγάλο γλέντι (Εμπνευσμένο από τη Θεογονία του Ησιόδου)

Συντελεστές της παράστασης

Σύλληψη -ιδέα: Patari Project
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Δραματουργία: Κατερίνα Μαυρογεώργη
Μουσική: Νίκος Γαλενιανός, Σταμάτης Πασόπουλος
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Κίνηση: Εριφύλη Στεφανίδου
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μαίδης
Εκτέλεση Παραγωγής : Μαριάννα Πανά
Παίζουν (Αλφαβητικά): Χαρά Κότσαλη, Θεοδόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Εριφύλη Στεφανίδου, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης. Μουσικοί επι σκηνής: Σταμάτης Πασόπουλος, Νίκος Γαλενιανός

 

Βιογραφικό σημείωμα Σοφίας Πάσχου

Σοφία Πάσχου Σπούδασε στη Δραματική Σχολή «Αρχή» και στη LISPA (London International School Of Performing Arts) στο Λονδίνο. Ολοκλήρωσε με υποτροφία το pedagogical training program στη LISPA και εντάχθηκε στο δυναμικό της σχολής. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Patari Project», με την οποία έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: «10cm up», «Οδύσσεια», «Ο Μπαλ στον αέρα», «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο», «Μύτη», «Χιονάνοι». Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους: Lilo Baur, Helen Chadwick στο Royal Opera House στο Λονδίνο, Dessislava Stefanova, με τις ομάδες Out of Chaos, Βabakas κ.ά. Έχει επίσης επιμεληθεί την κίνηση στις παραστάσεις: «Ιφιγένεια εν Ταύροις» (ΚΘΒΕ) «Η δίκη του Κ» (Θέατρο Πόρτα), «Άφιξις» (Μικρή Επίδαυρος), «Καντίντ ή η αισιοδοξία» (Θέατρο Πόρτα), «Φάρεναιτ 451» (Φεστιβάλ Αθηνών), «Βάτραχοι» (Φεστιβάλ Επιδαύρου), κα. Η εκπαιδευτική της δραστηριότητα περιλαμβάνει μαθήματα και σεμινάρια σε παιδιά, εφήβους και ηθοποιούς. Είναι εξωτερική συνεργάτης του εργαστηρίου του Θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, του London Bubble και του BE-Festival. Έχει επίσης διδάξει στις σχολές BSA (Birmingham School of Acting) και στο National Theatre της Αγγλίας.

Θεογονία – Patari Project

Θεογονία – Patari Project

Θεογονία – Patari Project

Φωτογραφίες από την παράσταση: Δήμητρα Μηλαίου.

info
Ημερομηνία
12.08.2019
Εναρξη
21:00
2019 ΘΕΑΤΡΟ
Χώρος Διεξαγωγής
Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου
Διοργανωτής
Φεστιβάλ Άνδρου