Η “Βουτιά” του Θύμιου Μπακατάκη… από την Άνδρο στις “Νύχτες Πρεμιέρας”

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας άνοιξε τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 1995 και έκτοτε επιστρέφει κάθε Σεπτέμβριο στην Αθήνα με τεράστια επιτυχία. Οι 26ες  Νύχτες Πρεμιέρας 2020 θα πραγματοποιηθούν από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου στις αίθουσες ΙΝΤΕΑΛ, ΔΑΝΑΟΣ 1 και ΟΠΕΡΑ 1, αλλά και στα θερινά σινεμά ΛΑΪΣ – Ταινιοθήκη της Ελλάδας, ΡΙΒΙΕΡΑ, ΤΡΙΑΝΟΝ και ΣΤΕΛΛΑ.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει: Το μεγάλο αφιέρωμα Το Σινεμά Ονειρεύεται A Dream within a Dream, το Διεθνές Διαγωνιστικό, το Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ – Stranger Than Fiction, τις Ελληνικές Μικρές Ιστορίες, Μουσική & Φιλμ, Ειδικές Προβολές – Ελληνικές Πρεμιέρες, Ελληνικά Ντοκιμαντέρ, Carte Blanche στο Περιοδικό ΒΑΒΕΛ κ.ά

Φέτος στις Ελληνικές μικρές ιστορίες υποβλήθηκαν 342 ταινίες μικρού μήκους, αριθμός ρεκόρ από αυτές επιλέχθηκαν 47, ανάμεσα τους η Βουτιά / Dive του Θύμιου Μπακατάκη που είναι γυρισμένη την Άνδρο. Ο Θύμιος Μπακατάκης, είναι διακεκριμένος διευθυντής Φωτογραφίας, στενός συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου (Ο θάνατος του ιερού ελαφιού, Ο αστακός, Κυνόδοντας) . Η “Βουτιά” είναι η πρώτη μικρού μήκους ταινία του.

Βουτιά του Θύμιου Μπακατάκη

“Βουτιά” του Θύμιου Μπακατάκη

Η περιπλάνηση ενός αγοριού στη σύγχρονη φύση της Άνδρου το οδηγεί σε ένα διαφορετικό κόσμο που του δημιουργεί ερωτήματα.

Βουτιά του Θύμιου Μπακατάκη

Αγόρι που καταδύεται. “Βουτιά” του Θύμιου Μπακατάκη.

Βουτιά / Dive Διάρκεια: 4” Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, 19:30, ΑΝΕΣΙΣ

Βουτιά - Θύμιου Μπακατάκη

Μια ταινία του Θύμιου Μπακατάκη για το ANDROS RESEARCH CENTER

26 Νύχτες Πρεμιέρας 2020

Νύχτες Πρεμιέρας ΟNLINE

Για τους/τις θεατές που δεν μπορούν να παραστούν στις φυσικές προβολές (ευπαθείς ομάδες, άτομα που φροντίζουν ασθενείς ή λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς, κάτοικοι εκτός Αθηνών στην υπόλοιπη χώρα κ.ά.) το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ήδη προβλέψει ένα μέρος του προγράμματός του να προβληθεί και ψηφιακά, σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα η οποία θα εξασφαλίζει συγκεκριμένο αριθμό geo-blocked προβολών για όλη την Ελλάδα, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλού επιπέδου ψηφιακής διάδρασης. Περισσότερα: www.aiff.gr/eisitiria

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα online.aiff.gr για να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας ψηφιακά. Από τη στιγμή που ξεκινά το online streaming της ταινίας, έχετε στη διάθεσή σας 24 ώρες για να ολοκληρώσετε την προβολή.
ΤΙΜΕΣ: Προβολές σε κινηματογράφο: 6 € / Online προβολές πλατφόρμας: 3 €

facebook.com/cinemagazine.gr
instagram.com/cinemagazine_gr
youtube.com/nyxtespremieras
twitter.com/nyxtespremieras