Παρουσίαση της δράσης “Ζωντανεύουμε τις λέξεις”

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο της Άνδρου παρουσιάστηκαν τα βίντεο όσων συμμετείχαν στην δράση “Ζωντανεύουμε τις λέξεις” που απυθυνόνταν σε αγόρια και κορίτσια των Γυμνασίων της ‘Ανδρου.

Η δράση που πραγματοποιήθηκε στον Οκτώβριο και Νοέμβριο στην Άνδρο είχε στόχο οι έφηβοι να εικονοποιήσουν σκέψεις και συναισθήματα, να δημιουργήσουν ένα δικό τους βίντεο αντλώντας έμπνευση από ποιήματα που τους είχαν δοθεί. Οπως είπε εκ μέρους των συντελεστών η εκπαιδευτικός Αλίκη Περτέση:

“Η αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή των παιδιών και η ετοιμότητα τους να εξερευνήσουν, να κάνουν πλάνα και γυρίσματα, να δοκιμάσουν τόσο κατά τη διάρκεια των σαββατοκύριακων που γίνονταν οι συναντήσεις μας όσο και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόνα τους ή με φίλους, πραγματικά μας εξέπληξε πολύ ευχάριστα.

Από μεριάς μας, ευχόμαστε αυτό το εργαστήριο να είναι μόνο η αρχή για την ενεργή συμμετοχή των παιδιών και των εφήβων της Άνδρου σε καλλιτεχνικά εργαστήρια αφού πρόθεση του Φεστιβάλ δεν είναι μόνο να συνεχίσει τα εργαστήρια αλλά και να τα εμπλουτίσει δίνοντας στα παιδιά ακόμα περισσότερες γνώσεις και εργαλεία γύρω από θέματα πολιτισμού.

Αυτού του είδους η εκπαίδευση δεν είναι απλώς σημαντική. Είναι απολύτως αναγκαία, όχι μόνο για τους νέους δημιουργούς που πιστεύουμε ότι θα αναδυθούν από τα εργαστήρια, αλλά κυρίως για τη διαμόρφωση και την ευαισθητοποίηση των αυριανών θεατών και πολιτών”

Νέοι και νέες υποψηφίοι σκηνοθέτες!

Σε όλα τα παιδιά δόθηκε από μια Action Camera για να συνεχίζουν τους πειραματισμούς τους. Τις Action Cameras πρόσφερε η ΑΜΚΕ (Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου) σαν μια μικρή επιβράβευση και ενθάρρυνση της συμμετοχής τους.

Η Αναστασία Καβαλλάρη και η Αλίκη Περτέση δίνουν στα παιδιά το δώρο τους. Μια Action Camera!

zwntaneuoumetislexeis

“Η δράση θα συνεχιστεί την νέα χρονιά και ελπίζουμε με μεγαλύτερη συμμετοχή” όπως είπε η Αναστασία Καβαλλάρη εκ μέρους της ΑΜΚΕ.

zwntaneuoumetislexeis

Όλα τα βίντεο των παιδιών μονταρισμένα μπορείτε να δείτε εδώ:

“Ζωντανεύουμε τις λέξεις” Διαδραστικό σεμινάριο για μαθητές γυμνασίου από τους “Φίλους Φεστιβάλ Άνδρου”

Συντελεστές
Θεοδώρα Καπράλου: Σκηνοθέτης
Αλίκη Περτέση: Εκπαιδευτικός
Επαμεινώνδας Μαρμαράς: Φωτογράφος
Διεύθυνση Παραγωγής – Οργάνωση: ΑΜΚΕ ΦΙΛΟΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ

—Η δράση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Επικοινωνία, email: zwntaneuoumetislexeis@yahoo.com

Χορηγός της δράσης: Fast Ferries

Φωτογραφίες: Επαμεινώνδας Μαρμαράς