Το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή στο Μουσείο Β&Ε Γουλανδρή

Jazz στο Μουσείο Dimitris Kalantzis Quartet – Jazz Noir
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, 20.30

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή ξεκινά και πάλι την επιτυχημένη σειρά συναυλιών Jazz στο Μουσείο, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην ατμοσφαιρική Jazz Noir από το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20.30.

Οι κινηματογραφικές ταινίες εποχής, πολλές από τις οποίες είναι ασπρόμαυρες, με μια γοητευτικά σκοτεινή ατμόσφαιρα που βυθίζει τον θεατή στο μυστήριο, το έγκλημα και το πάθος, έχουν μια άμεση και σχεδόν συνειρμική σχέση με την μουσική jazz.

Το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή, με μεγάλη εμπειρία στις διασκευές, εξερευνά αυτόν ακριβώς τον σκοτεινό και γοητευτικό κινηματογραφικό κόσμο μέσα από μια συγκινητική επιλογή ταινιών και μουσικών θεμάτων.

Ο Δημήτρης Καλαντζής σπούδασε στην Ελλάδα και στην Ουγγαρία και από το 2013 διευθύνει την Σχολή Τζαζ του Ωδείου Αθηνών. Από το 1999 έως το 2012 ήταν μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Σταύρο Ξαρχάκο. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς της ελληνικής και διεθνούς jazz σκηνής όπως οι Kevin Mahogany, Andy Sheppard, Alex Foster, Ralph Peterson, Rex Richardson και Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Βασιλάκης, Γιώργος Φακανάς κ.ά. Στην προσωπική του δισκογραφία ανήκουν τα Mano’s – A Jazz Tribute to Manos Hadjidakis (2011, πλατινένιος δίσκος), Modes & Moods – Music by Mikis Theodorakis (2013), Santa’s Secret Dance (2014) και το Χθες το Βράδυ – Μια Jazz ματιά στο «χθες» της ελληνικής μουσικής (2016).

Συντελεστές:
Δημήτρης Καλαντζής, πιάνο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, τρομπέτα
Γιώργος Γεωργιάδης, μπάσο
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης, τύμπανα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ώρα 20.30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Γενικό Εισιτήριο: 20€
Εισιτήριο για B&E Members: 16€
Περισσότερες πληροφορίες στο goulandris.gr
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Σχετικά με τον κύκλο συναυλιών Jazz στο Μουσείο:
Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει την ενότητα μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μια σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε διαφορετικά ρεύματα της τζαζ. Μια φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο και μαζί μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.

Σε αυτόν τον κύκλο της σειράς, τρεις σπουδαίες jazz μπάντες παρουσιάζουν διαχρονικές συνθέσεις και μελωδίες για κινηματογράφο, από την Jazz Noir στους Nino Rota και Ennio Morricone.
14/10: Dimitris Kalantzis Quartet – Αφιέρωμα στην Jazz Noir
02/12: Spyros Manesis & Spiral Trio- Αφιέρωμα στον Nino Rota
16/12: Σταύρος Λάντσιας Quartet – Αφιέρωμα στον Ennio Morricone

—Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή Ερατοσθένους 13, Αθήνα 11635, Τηλ.: 210 725 2895
goulandris.gr