2° Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου – Andros on Foot Festival 2019

Το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, ξεκινά το 2° Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου.  Το Andros on Foot Festival, είναι μια γιορτή εξερεύνησης της μοναδικής ομορφιάς του νησιού, με τα πόδια. Οι πεζοπόροι – επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βαδίσουν στις αρχαίες στράτες του νησιού, να απολαύσουν το καταπράσινο τοπίο και να γνωρίσουν τη ζεστή φιλοξενία των πολιτιστικών συλλόγων των χωριών και τις εξαιρετικές γεύσεις των τοπικών παραγωγών. Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με πεζοπορία στο βόρειο τμήμα του νησιού και θα ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου με την κυκλική διαδρομή της Καππαριάς, στο νότιο τμήμα.

Στη φετινή διοργάνωση γίνεται προσπάθεια να μειωθεί στο ελάχιστο η χρήση πλαστικών. Οι περιπατητές, με την εγγραφή τους, έλαβαν υφασμάτινη οικολογική τσάντα και κούπα από bamboo.

andros routes

2° Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου 2019

Η Άνδρος με τα πόδια… ένα διαφορετικό φεστιβάλ, για τους ανθρώπους και τη φύση της Άνδρου… Μια γιορτή εξερεύνησης της μοναδικής φύσης και πολιτισμού της Άνδρου με τα πόδια. 15 μέρες πεζοπορίας στα πιο υπέροχα μέρη του νησιού, σημαντικά μνημεία και χωριά της Άνδρου, πανηγύρια, μουσικές, παιχνίδια και τέχνες τοπικές γεύσεις απ’ τα χέρια των ανθρώπων κάθε περιοχής
—15 ημέρες πεζοπορίας
—50 παραδοσιακοί οικισμοί προς εξερεύνηση
—16 Πολιτιστικοί Σύλλογοι συνδιοργανωτές
—9 χρόνια εθελοντικής εργασίας
—170 km πεζοπορικές διαδρομές
—30 πεζοπορικές διαδρομές

Περισσότερες πληροφορίες στο www.androsonfootfestival.gr