Έπεσε η αυλαία για το 8° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2022 – Παντελής Βούλγαρης

Από το πρώτο Φεστιβάλ Άνδρου το 2015 έως το όγδοο φέτος, όλα τα φεστιβάλ ξεκινούν και αντίστοιχα τελειώνουν όταν ανέβει στη σκηνή ο κ. Παντελής Βούλγαρης! Έτσι και χθες, λίγο πριν τη συναυλία της Ορχήστρας Βασίλη Τσιτσάνη – Μάρθα Φριντζήλα, ευχαρίστησε όσους δούλεψαν για το 8° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, είπε λόγια από καρδιάς και όπως επίσης συνηθίζεται στο τέλος της βραδιάς φωτογραφήθηκε με τους εθελοντές.
Εμείς… όλοι εμείς… κ. Βούλγαρη σας ευχαριστούμε θερμά!

© Μαρία Λαμπριάδου

Voulgaris__volunteers2-2022

Ο λόγος του Παντελή Βούλγαρη (σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής στο Φεστιβάλ Άνδρου)

Είμαι πολύ συγκινημένος που τελειώνει το 8° Φεστιβάλ, πάντα ξεχνώ να πω αυτά που θέλω σε αυτές τις εκδηλώσεις, δεν ξεχνάω όμως τα είκοσι πέντε παιδιά που βοηθήσανε όλο αυτό το διάστημα, τους εθελοντές, τους συνεργάτες μου και όσους δουλέψανε αυτό τον μήνα. Η συγκίνηση είναι, γιατί απόψε το βράδυ τιμάμε ένα δάσκαλο μου τον Τσιτσάνη. Πρέπει να ήμουνα είκοσι ενός έτους στο νησί της Ίου, τρίτος βοηθός σκηνοθέτη σε μια ταινία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, είχα ακούσει πως είχε κυκλοφορήσει ένα τραγούδι “Συννεφιασμένη Κυριακή” τότε δεν είχαμε τηλεόραση, δεν είχαμε ραδιόφωνο… και σε μια διακοπή του γυρίσματος καθώς έκανα βόλτα στα στενάκια του νησιού, άκουσα την εισαγωγή του τραγουδιού.

Ο Τσιτσάνης για μας ήταν αυτός που μας πήρε από το χέρι, μας έμαθε τι είναι αυτός ο τόπος, τι είναι αυτό το φως, τι είναι αυτό το περπάτημα στους αγαπημένους χώρους, τι είναι τα πρόσωπα των ανθρώπων… Τα σύννεφα μας έκαναν τη χάρη και θα ακούσουμε όλα αυτά που μας προσέφερε. Να είστε καλά και να τον έχετε πάντα στην καρδιά σας. 

👉 Ακολουθήστε το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου στα κοινωνικά δίκτυα

www.facebook.com/festivalandrou

www.instagram.com/andros_festival

www.youtube.com/channel/Andros Festival

https://soundcloud.com/Andros Festival