Φινάλε για το 9° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2023

Κάθε χρόνο η έναρξη και η λήξη των Φεστιβάλ έχει τα λόγια του Παντελή Βούλγαρη. Φέτος που απουσίαζε, η Κούλα Κονδυλάτου διάβασε το μήνυμα του:

Voulgaris_MariaL_9237 2023

“Σας εύχομαι τα καλύτερα, υγεία και εδώ…” Παντελής Βούλγαρης

Καλησπέρα
Τόσα χρόνια δεν έχω λείψει από καμία παράσταση καμιά μουσική η χορευτική εκδήλωση του φεστιβάλ. Φέτος, στις τρεις τελευταίες, δεν Βρίσκομαι στη γνωστή θέση μου στην 6η σειρά για λόγους ανωτέρας βίας. Μην φανταστείτε κάτι δραματικό, μία προσωρινή περιπέτεια υγείας της Ιωάννας μας έφερε στην Αθήνα.
Η σκέψη μου είναι σε όλους εσάς. Είναι κοντά στον κόσμο που δημιουργεί την ατμόσφαιρα και το νόημα αυτού που λέμε Αύγουστος πολιτισμού στο πέτρινο θέατρο, αυτού που λέμε φεστιβάλ Άνδρου.
Θεατές, τεχνικοί, καλλιτέχνες, χορηγοί, ντόπιοι φορείς όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα κατάφεραν όμορφα στο φως του φεγγαριού και των αστεριών.
Επιτρέψτε μου να κάνω ονομαστική μνεία των εργαζομένων και των εθελοντών, συνήθως αφανών όμως τόσο απαραίτητων για την όλη διοργάνωση και την απρόσκοπτη λειτουργία των εκδηλώσεων και συνάμα εικόνα δροσιάς αφού μιλάμε κυρίως για νέα παιδιά πρόθυμα και πρόσχαρα.
Για την καθαριότητα του χώρου ευχαριστώ και νομίζω ευχαριστούμε όλοι μας την Δήμητρα Γουλανδρή και την Μαρκέλλα Δήμα.
Για την επιμέλεια του ήχου τον Θοδωρή Παπανικολάου και τον συνεργάτη του Ζήση Τόνα. Για την επιμέλεια των φωτισμών τον Γιάννη Βολέλλη.
Για την εξυπηρέτηση στο κυλικείο τους Μάριο Μπασαντή, Μαρίνα Πετροπούλου και Αντώνη Βαλμά.
Για το ταμείο την Έφη Μαργέλη και την Φαίη Σμυρναίου.

Για την ετοιμότητά του ΕΚΑΒ τον Κώστα Αυγέρη και τον Αντώνη Περτέση.
Για τη φύλαξη του χώρου την Αργυρώ Σβουρένου και τον Σπύρο Μαρκουλή.
Για την ταξιθεσία τους: Ντάνια Λούτα, Μαρίνα Καλογρίδου, Μαρία Μπατή, Ελένη Μποζάκη, Σοφία Δάρρα, Μαρινέλα Φερζάι, Φραντζέσκα Κουλία, Βαρβάρα Ντατσούλη, Ευανθία Χλέχελ, Κατερίνα Δημητριάδου, Ιωάννα Γκόγκου, Δέσποινα Ριζοπούλου, Κωνσταντίνο Μπαρμπούνη, Στέλλα Μουτσάι και Ανδριάνα Κορκοδείλου.
Αγαπητοί φίλοι, εύχομαι να θυμόσαστε αρκετές όμορφες στιγμές από όλο το φετινό πρόγραμμα που κλείνει απόψε με τον Αγαμέμνονα. Καλή επιτυχία στον θίασο, καλή παράσταση και ραντεβού στο 10ο Φεστιβάλ στο ανοιχτό Θέατρο στο πανέμορφο νησί μας.

Παντελής Βούλγαρης

Εμείς κ. Βούλγαρη σας ευχαριστούμε θερμά!

❤️ Ραντεβού του χρόνου, σε ένα μεγάλο, τεράστιο επαιτειακό Φεστιβάλ… στο 10° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου! Να είμαστε όλοι καλά!