«Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη

Ένα «ζουρ φιξ» σε ένα αυτοσχέδιο πάρκο τσέπης. Τέσσερις γυναίκες με τα φώτα και τους ήχους της πόλης λίγο μακριά. Οι δύο κάνουν πρόβα μουσικής. Οι άλλες δύο μιλάνε μεταξύ τους.

constantinaV_8964

constantinaV_8962

Τέσσερις γυναίκες που, μετά από έναν παρατεταμένο εγκλεισμό, έχουν ανάγκη να βρουν ένα νέο περπάτημα. Μια συνάντηση που ξεκινάει με 2 καπέλα για πάρτι και καταλήγει σε ένα μοίρασμα: βιώματα, κίνηση, πότισμα, παιχνίδι, βία, τραγούδι, σοκολάτες, αγκαλιά.

constantinaV_8986

Ένα βράδυ αφιερωμένο στην καθημερινότητα που ξεκινάει πάλι, στο «κανονικό» που ποτέ δεν είναι, στην πόλη που δεν αγαπάει τα κορίτσια, στο πώς είναι να είσαι γυναίκα σε μια κοινωνία φτιαγμένη από άνδρες. Μια εξομολόγηση για τις ζωές που έζησαν, από τα κορίτσια που σουλατσάρουν, σε αυτά που θέλουν αλλά δεν τα κάνουν… ακόμα.

📌 Το έργο παρουσιάστηκε στην Αρχαία Όλυνθο στα πλαίσια του “Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός” που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

constantinaV_8980

constantinaV_8949

Συντελεστές
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Βούλγαρη
Σκηνικά: Μαρία Καλαμάρα
Κοστούμια: Τζίνα Ηλιοπούλου
Κίνηση- Χορογραφία: Ιωάννα Παρασκευοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Σωτηριανάκου
Οργάνωση – Διεύθυνση παραγωγής: ΑΜΚΕ– Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου
Φωτισμοί: Ιωάννης Βολέλλης
Ηχοληψία: Ζήσης Τόνα
Ηθοποιοί: Ιωάννα Κολλιοπούλου, Ντένια Στασινοπούλου
Μουσική – Τραγούδι: Δεσποινίς Τρίχρωμη, Κατερίνα Παπαχρήστου

📌 Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, ώρα: 20.30 στο Πολυχώρο ΔΡΟΣΙΝΗ, Γ. Δροσίνη 9, Ν. Χαλκηδόνα στα πλαίσια του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2021 του  Δήμου Νέας Φιλαδελφείας – Νέας Χαλκηδόνας. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση).

«Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία»: Η σκηνοθέτρια Κωνσταντίνα Βούλγαρη μιλάει στον «Ε.Τ.» για την παράσταση