Η Μαρία Φαραντούρη στην Άνδρο!!!

 

Για πρώτη φορά, με μία και μοναδική συναυλία, η Μαρία Φαραντούρη θα εμφανιστεί στο Ανοιχτό Θέατρο στη Χώρα της Άνδρου, την Τετάρτη, 27 Ιουλίου.

 

Θα την πλαισιώσουν οι σπουδαίοι μουσικοί της τζαζ Τάκης Φαραζής (πιάνο & ενορχηστρώσεις), David Lynch (πνευστά), Πέτρος Βαρθακούρης (κοντραμπάσο) και Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς), ενώ θα συμπράξει και η Μεικτή Χορωδία της Άνδρου.

 

Μ’ αυτό το εξαίρετο σχήμα η διεθνής ερμηνεύτρια θα τραγουδήσει μερικά από τα ωραιότερα λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη (Δρόμοι Παλιοί, Νύχτα Μαγικιά, Ένα φεγγάρι αλλόκοτο, από τις Μικρές Κυκλάδες: Ο κήπος έμπαινε στη θάλασσα, Του Μικρού Βοριά), του Μάνου Χατζιδάκι (Κεμάλ, Ο Εφιάλτης της Περσεφόνης, Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι), αλλά και της Ελένης Καραΐνδρου (Ταξίδι στα Κύθηρα, Η τιμή της αγάπης).

 

Στηρίζοντας τη νέα γενιά τραγουδοποιών, θα τραγουδήσει και Τα Πατώματα σε ποίηση Bertold Brecht, που μελοποίησαν πρόσφατα τα εικοσάχρονα αδέρφια Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης και το ηχογράφησαν με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη. Ένα ποίημα που μετρά αρκετές δεκαετίες ζωής, αλλά εκφράζει απόλυτα την εποχή μας, όπως, άλλωστε, και η Ελένη του Θάνου Μικρούτσικου, Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν του Μίκη, (που είχε τραγουδήσει σε πρώτη εκτέλεση ο Παύλος Σιδηρόπουλος), και θα τα θυμίσει στο κοινό της Άνδρου με την ιδιαίτερη ερμηνεία της η Μαρία Φαραντούρη.

 

Και, βέβαια, δεν μπορούν να λείπουν τραγούδια από το διεθνές ρεπερτόριο της ερμηνεύτριας, όπως η Alfonsina y el mar του Ariel Ramirez, το Gracias a la vida της Violeta Parra, το Caruso του Lucio Dalla, το Canzone Arrabbiata του Nino Rota.

 

Το πρόγραμμα θα κλείσει με παραδοσιακά, νησιώτικα και γνωστά λαϊκά τραγούδια (Μεσοπέλαγα αρμενίζω, Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες. Το Δίχτυ κ.α.).