Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2019

Ολοκληρώθηκε στις 20 Αυγούστου το φετινό 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου ρίχνοντας αυλαία με την παράσταση «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή και με το ενθουσιώδες κοινό να αποθεώνει τον ημι-ερασιτεχνό θίασο του Θεατρικού Ομίλου Σύρου «Απόλλων».

Ηλέκτρα Όμιλος Απόλλων

«Ηλέκτρα» του Σοφοκλή – Θεατρικός Όμιλος Σύρου Απόλλων / © Μαρία Λαμπριάδου

Η αγάπη της τοπικής κοινωνίας για το θέατρο και τη δημιουργική διαδικασία εκφράστηκε επίσης στην έναρξη του φεστιβάλ στις 31 Ιουλίου με τον ερασιτεχνικό θίασο Λαϊκή Σκηνή Άνδρου και την sold out παράσταση «Πλούτος».
H συμμετοχή του ερασιτεχνικού θεάτρου στο φεστιβάλ και η τεράστια απήχησή του έδωσε μεγάλη ικανοποίηση τόσο στην τοπική κοινωνία του νησιού όσο και στους διοργανωτές του φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ είχε τη χαρά και φέτος να προσκαλέσει άξιους δημιουργούς και να χαρίσει στο κοινό αξέχαστες βραδιές στο Ανοιχτό Θέατρο. Φιλοξένησε πολλές ενδιαφέρουσες και πρωτοποριακές προτάσεις όπως αυτές των Άρη Μπινιάρη, Toula Limnaios, Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, Patari Project, Μικροσκοπικού Θεάτρου, Δημήτρη Τάρλοου.

Νίκος Κυπουργός και Ορχήστρα των Κυκλάδων, Φιλαρμονική και χορωδία ΜΟΥ.Σ.Α. / ©  Μαρία Λαμπριάδου

Φιλοξένησε πολύ επιτυχημένες συναυλίες αγαπημένων και δημοφιλών καλλιτεχνών όπως της Ορχήστρας Κυκλάδων με τον Νίκο Κυπουργό και τη συμμετοχή του ΜΟΥ.Σ.Α.- Φιλαρμονικής και της χορωδίας, του Γιάννη Πάριου, της Ελένης Βιτάλη.

©Δήμητρα Μηλαίου

Όλοι οι καλοί μέχρι… 900 χωράνε! / © Δήμητρα Μηλαίου

Το κοινό της Άνδρου αλλά και των καλοκαιρινών επισκεπτών του νησιού έδωσε το παρών σε όλες τις παραστάσεις, ενώ σε πολλές εκδηλώσεις γέμισε ασφυκτικά το 900 θέσεων θέατρο αποθεώνοντας τους καλλιτέχνες.

Παντελής Βούλγαρης

Παντελής Βούλγαρης / ©  Μαρία Λαμπριάδου

Ο Παντελής Βούλγαρης και η ΑΜΚΕ «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου» αλλά και όλοι όσοι συνεργάστηκαν για την επιτυχημένη διοργάνωση εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το αποτέλεσμα και ευχαριστούν τους εθελοντές, τους εργαζόμενους, τους χορηγούς-υποστηρικτές και φίλους του φεστιβάλ. Συνεχίζουν με ελπίδα και ενθουσιασμό για το επόμενο το καλοκαίρι του 2020, ενώ από τους επόμενους μήνες θα δραστηριοποιηθούν σε μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, όπως κάθε χρόνο.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και τη στήριξή σας

androsFestival

Πολύτιμη η βοήθεια τους στην καλή λειτουργία του θεάτρου / © Δήμητρα Μηλαίου

Androsfestival_people