“Νότες που αρμενίζουν” στην Άνδρο – Εργαστήριο χορωδίας και αφήγησης για ενήλικες

Η Εναλλακτική Σκηνή και οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συνεχίζουν το επιτυχημένο πρόγραμμα «Νότες που αρμενίζουν» για ενήλικες συμμετέχοντες 50+, μέσα από μια σειρά εργαστηρίων τραγουδιού και αφήγησης.
Το εργαστήριο έχει στόχο την καταγραφή και παρουσίαση προσωπικών ιστοριών των συμμετεχόντων, για το νησί της Άνδρου, μέσω του τραγουδιού και της αφήγησης. Με επιλεγμένο ρεπερτόριο από την ελληνική οπερέτα, το ρετρό και τραγούδια του μεσοπολέμου, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μια πρωτότυπη παράσταση μουσικής και αφήγησης που θα παρουσιαστεί σε χώρο εκδηλώσεων της Άνδρου. Το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υλοποιείται με χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Άνοιξε τον κύκλο» της ΜΚΟ Άγονη Γραμμή Γόνιμη.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε κύκλο 11 συναντήσεων σε αίθουσα χωρητικότητας τουλάχιστον 40 ατόμων, η οποία να διαθέτει πιάνο (όρθιο ή με ουρά ή ηλεκτρικό), 40 κινητά καθίσματα (καρέκλες).

Η τελική παρουσίαση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί βράδυ σε ένα χώρο εκδηλώσεων (είτε αφορά σε συμβατικό χώρο ή σε κάποια άλλη εναλλακτική τοποθεσία) .

Η παράσταση του εργαστηρίου θα συνοδεύεται από Γκαλά Όπερας με καταξιωμένους λυρικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές της παράστασης, μπορούν να δοθούν πλησιέστερα στην ημερομηνία της τελικής παρουσίασης.

Νότες που αρμενίζουν

Συναντήσεις και προτεινόμενο πρόγραμμα εργαστηρίου Άνδρου

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε 3ήμερες ή/και 4ήμερες συναντήσεις από τον Μάιο έως αρχές Ιουλίου του 2019, όποτε και θα γίνει και η τελική παρουσίαση.Κάθε συνάντηση είναι 3ωρη.

Εμψύχωση: Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου, μουσικός/πιανίστα/μουσικοπαιδαγωγός/χορογράφος/ανθρωπολόγος
(Συνεργάτης τμήματος Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ)

Για περισσότερες πληροφορίες & εγγραφές: 6970885692
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αριθμός συμμετεχόντων: έως 40 άτομα.

Μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Νότες που αρμενίζουν” αποτελεί το ενδιαφέρον κι η αγάπη για το τραγούδι. Δεν απαιτείται πρότερη μουσική γνώση ή εκπαίδευση.

Ομιλίες ενημέρωσης στην Άνδρο

Για την ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα, θα διεξαχθούν ομιλίες στην Άνδρο από την υπεύθυνη κα Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου στα εξής σημεία:

Κυριακή 7 Απριλίου
11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Γαυρίου
17:00 στον πολυχώρο Κορθίου

Δευτέρα 8 Απριλίου
11:00 στο ίδρυμα Κυδωνιεως.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Άνδρο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της ΑΜΚΕ “Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου”, του ιδρύματος Κυδωνιέως, της Λέσχης Ανδρίων, του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου και του Δήμου Άνδρου.