
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού 2018 στην Άνδρο
«Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ανάμεσα στο πλήθος των ταξιδιωτών του Αυγούστου, μεταμφιεσμένοι σε απλούς τουρίστες με σορτσάκια και καπέλα για τον ήλιο, συχνά με μαύρα γυαλιά για να μην τους αναγνωρίζουν, αποβιβάζονται στην Άνδρο διάσημοι όπως ο Αριστοφάνης, ο Σαίξπηρ, ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης, ο Ρίτσος, ο Κορνάρος κ.α. σκοπό έχουν να μας παρασύρουν με επιτήδειους τρόπους σε επικίνδυνες πράξεις, όπως να τραγουδάμε σωστά τα τραγούδια μας, να γελάμε και να κλαίμε με τα κατορθώματά μας και να θυμόμαστε πως παλιότερα χορεύαμε συχνά. Τελευταία σημαντική πληροφορία, τόπος συνάντησης τους είναι το πέτρινο θέατρο της Ανδρου».

Μ’ αυτό τον έξοχο τρόπο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Άνδρου κ. Παντελής Βούλγαρης περιέγραψε συνοπτικά το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης το μεσημέρι της Δευτέρας 25ης Ιουνίου 2018. Ο κ. Σουσούδης ανέφερε πως «Ως δήμος, επενδύουμε διαχρονικά στον πολιτισμό που αναδεικνύει σημαντικές αξίες και παράλληλα συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής» και ανακοίνωσε την αποπεράτωση του Πολυχώρου Πολιτισμού στο Κόρθι.(Μουστάκειο).

Ο κ. Κυριάκος Κουτσομάλλης παρουσίασε το αφιέρωμα στον Δημήτρη Μυταρά του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή.
Στους 24ους Πλόες “Ποιητικό Αίτιο” και τις μουσικές εκδηλώσεις του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως αναφέρθηκε ο κ. Νίκος Σιγάλας.
Η κ. Βασιλοπούλου μαζί με τον ζωγράφο Γιάννη Παντζόπουλο παρουσίασαν την έκθεση του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης “Η Άνδρος μέσα στο Χρόνο. Από Ματιές Περιηγητών και Καλλιτεχνών”.


Στη συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρών ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς («Βάτραχοι» του Αριστοφάνη), ο μουσικός Δημήτρης Αποστολάκης («Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου – Χαΐνηδες – Κι όμΩς κινείται), ο τενόρος Χρήστος Λάζος («Classical Joy») και η ερμηνεύτρια – μουσικός Κατερίνα Πολέμη («Αγάπη, Love, Amor») Οι συντελεστές της παράστασης «Πέρσες» έστειλαν μαγνητοσκοπημένο βίντεο, με τον σκηνοθέτη Άρη Μπινιάρη να εκφράζει την ανυπομονησία του θιάσου (ΘΟΚ) να βρεθεί και να παρουσιάσει το κλασικό έργο του Αισχύλου στο κοινό της Άνδρου.

Η εκδήλωση έκλεισε με το “ερώτημα – ευχή” της κ. Ειρήνης Βασιλοπούλου (ιδρύτρια του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης Άνδρου) “Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την τέχνη; Ασφαλώς! αλλά με την Τέχνη φτάνει κανείς στην Αλήθεια”.
Ραντεβού στην Ανδρο, με πλοηγό την τέχνη!

Άννα Βούλγαρη