Ολοκληρώθηκε το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

 

Το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός των Κυκλάδων, το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή Παντελή  Βούλγαρη, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, για τέταρτη χρονιά, στις 22 Αυγούστου.

Περίπου 8.000 θεατές παρακολούθησαν 15 παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, στο υπερσύγχρονο Ανοικτό Θέατρο Άνδρου, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα, για μια ακόμη χρονιά, την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και την αγάπη τους στο θεσμό, που κάθε καλοκαίρι ανεβάζει όλο και ψηλότερα τον πήχη .

 

Σημαντικοί δημιουργοί, αλλά και νέοι Ανδριώτες δημιουργοί, έδωσαν και φέτος δυναμικό παρόν, χαρίζοντας υπέροχες στιγμές στους θεατές.   Ανάμεσα στα πρόσωπα, που πρωταγωνίστησαν στις μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές στο νησί, ήταν  ο Βασίλης Παπαβασιλείου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Σοφία Φιλιππίδου, ο Νίκος Ψαρράς, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, η Κατερίνα Πολέμη, οι Χαΐνηδες κ.α.

Την αυλαία του Φεστιβάλ, έριξαν οι ‘ΒΑΤΡΑΧΟΙ’ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου.

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, υπογράμμισε, φέτος, με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, που απετέλεσε άλλωστε κι έναν από τους βασικούς στόχους του. Θεωρώντας πολύ σημαντική υπόθεση, την επαφή των νέων με όλες τις μορφές της τέχνης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σ’ αυτό το ζήτημα, ξεκινώντας ήδη από τον χειμώνα, τις σχετικές εκπαιδευτικές δράσεις, με ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση από μέρους των παιδιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συνάντηση του καλλιτεχνικού διευθυντή Παντελή Βούλγαρη και των ”Φίλων Φεστιβάλ Άνδρου’’  με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Άνδρου, με θέμα  “Το παιδί και η τέχνη, σκέψεις και η μύηση των νέων του νησιού στις πολιτιστικές δράσεις”, την επίσκεψη της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, όπου ανέλαβε να μυήσει τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Άνδρου στο Αρχαίο Δράμα, την παράσταση του Μικρού Εθνικού Θεάτρου «Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη”, που ταξίδεψε στα νηπιαγωγεία του Κορθίου, της Χώρας και του Γαυρίου και γέμισε τα παιδιά με  χαρά.

 

Η Άνδρος του πολιτισμού, κατάφερε και φιλοξένησε για 4η χρονιά το όνειρο! Ένα Φεστιβάλ με όραμα, που προσφέρει υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία και διασκέδαση, που αναδεικνύει το νησί, που ενισχύει την τοπική οικονομία και αναπτύσσει το πολιτιστικό επίπεδο και μάλιστα σε δύσκολες εποχές οικονομικής αλλά και πολιτιστικής κρίσης.

Η άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων έγινε και φέτος από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου”, με την υποστήριξη Ανδριωτών και μη, χορηγών, αλλά  και εθελοντών,  υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου.