Πρεμιέρα στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2019 με “Πλούτο” και εκπλήξεις

Απολαύσαμε χθες τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, μία παράσταση που θέτει ερωτήματα πάνω στο τρόπο κατανομής του πλούτου και γι’ αυτό είναι επίκαιρη μέχρι τις μέρες μας. Η βραδιά ήταν εξαιρετική, ο θίασος της Λαϊκής Σκηνής Άνδρου “δεμένος”, ο σκηνοθέτης Νίκος Ψαριανός πολύ καλός, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί έπαιξαν με την ψυχή τους και το αποτέλεσμα στους δικαίωσε. Όλα έγιναν άψογα όπως ακριβώς αρμόζει στο ξεκίνημα της μεγάλης γιορτής που είναι το Φεστιβάλ Άνδρου τα  τελευταία πέντε χρόνια για την Άνδρο!

Θεοδόσης Σουσούδης, Αθηνά Τσατσομοίρου, Παντελής Βούλγαρης © Μαρία Λαμπριάδου

Πριν την παράσταση ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Σουσούδης και η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου κα Αθηνά Τσατσομοίρου έκαναν μια μικρή αναδρομή στα πέντε χρόνια λειτουργίας του φεστιβάλ Άνδρου. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Άνδρου σκηνοθέτης κ. Παντελής Βούλγαρης με το μοναδικό δικό του τρόπο μίλησε για “Τι είναι το θέατρο…” ευχαρίστησε κοινό και συνεργάτες.

premiere_Ploutos_2

Η μαγική εναρκτήρια βραδιά ολοκληρώθηκε με ενθουσιώδη χειροκροτήματα για όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Ο Γιώργος Μαλταμπές στα πατώματα… ως “Πλούτος” με τον “Χρέμυλο” Βασίλη Πομόνη. © Μαρία Λαμπριάδου

premiere_Ploutos

Ploutos_Laiki_Skini

Το κοινό ήρθε νωρίς να πιάσει θέση και λίγο πριν την έναρξη είχε γεμίσει ασφυκτικά το Ανοικτό Θέατρο Άνδρου.

premiere_Theatro

Η έκπληξη της βραδιάς… jazz στο ταρατσάκι!
Μετά το τέλος του “Πλούτου”… jazz από τους μουσικούς Σταύρος Κωττάκης (πιάνο) και Νίκος Ψαριανός (τύμπανα) με γνωστά ελληνικά και ξένα μουσικά θέματα. Πολλοί  έμεινε μέχρι αργά και το AnDrop έρεε άφθονο! (η ιδέα της jazz μετά την παράσταση θα γίνει κανόνας για τις περισσότερες παραστάσεις!)

Οι αφίσες των φοιτητών του Τμήματος Γραφιστικής της Σ.Ε.Τ.Π. που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αφίσας του 5ου Φεστιβάλ Άνδρου, θα εκτίθενται στο προαύλιο του Ανοικτού θεάτρου σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.