Στιγμιότυπα από τη συναυλία «Έλα γι’ απόψε…»

Φωτογραφίες: Μαρία Λαμπριάδου

Η βραδιά φάνηκε πως θα είναι υπέροχη μερικές μέρες πριν… προτού μπουν στο καράβι για Άνδρο η ομάδα των μουσικών από την Κοζάνη με νεανικό ενθουσιασμό κοινοποιούσαν τη συμμετοχή τους στο 9° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2023. Όταν έφτασαν στην Άνδρο και αντάμωσαν τον εκπληκτικό Γρηγόρη Βαλτινό και τους Ανδριώτες μουσικούς έδεσαν όλοι μαζί με τρόπο μαγικό… σαν Ανδριώτικο γλυκό!

Ήταν λοιπόν αναμενόμενη η επιτυχία της χθεσινής βραδιάς! Το κοινό γέμισε σχεδόν ασφυκτικά το Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου και η απόλαυση ακολούθησε τον δρόμο του φεγγαριού που χθες ολοστρόγγυλο σαν συμπαντικός υπερ-προβολέας φώτιζε κοινό και μελωδίες.

“Έλα γι’ απόψε, Θα ξανάρθεις, λίγες καρδιές αγαπούνε, είδα μάτια, πόσο λυπάμαι, πάμε σαν άλλοτε, άστα τα μαλλάκια σου… είναι μερικά από τα ανεπανάληπτα άσματα που ακούστηκαν.

Valtinos_MariaL_9525α 2023Παντελής Βούλγαρης: Θέλω να σας εξομολογηθώ δύο έρωτες που έχω: ο ένας έρωτας είναι όταν έρχομαι στην Άνδρο από τη Ραφήνα, όταν σιγά-σιγά το καράβι πλησιάζει το νησί. Ο δεύτερος έρωτας είναι όταν παίρνω το δρόμο προς την Λάρισα και στρίβω προς  Κοζάνη, Καστοριά,  Νεστόριο προς τα εκεί που έχω κάνει ταινίες… έτσι σήμερα είμαι πολύ συγκινημένος που έχω και τις δύο πλευρές του έρωτα μου σε αυτή τη βραδιά.

Ντορίνα Αμωράτη: Η ιδέα για αυτή την ευτυχή συνεργασία προέκυψε ένα χρόνο πριν, όταν τον περασμένο Οκτώβριο στα πλαίσια του 10ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Νέων πιανιστών εδώ στην Ανδρο βρεθήκαμε με τον κ. Δημόπουλο ο οποίος καλό είναι να γνωρίζουμε, πως από τον πρώτο διαγωνισμό είναι κριτής του διαγωνισμού, και τη σύζυγο του μαέστρο Έφη Δημοπουλου – Τσιουρα, και δηλώθηκε αμοιβαία σύμπραξη των δυο χορωδιών. Το είπαμε, το μεθοδεύσαμε, το οργανώσαμε και νάμαστε τώρα όλοι μαζί στο 9° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2023!

Valtinos_MariaL_9532 2023

Valtinos_MariaL_9546 2023

Γρηγόρης Βαλτινός: Είναι μεγάλη τιμή για μένα, γιατί είμαι από ένα άλλο χώρο και αισθάνομαι σαν την αλεπού στο παζάρι… εδώ… με όλους αυτούς τους υπέροχους μουσικούς… Τι θέλει ένα ηθοποιός και τραγουδάει; Γιατί είναι ο έρωτας του παράλληλα με το θέατρο… και εσείς είστε παρόντες σε μια πολύ ευτυχισμένη μου στιγμή. Κάθε τραγούδι είναι ένα μικρό μονόπρακτο, ένα τρίλεπτο μονόπρακτο και πολλές φορές είναι πιο δύσκολο από ένα ρόλο, γιατί μέσα σε τρία λεπτα πρέπει να τα πεις όλα. Έτσι απόψε είναι μια μεγάλη στιγμή για μένα. Ευχαριστώ πάρα πολύ που είστε εδώ.

Valtinos_MariaL_959632 2023

Valtinos_MariaL_959611 2023

Ενενήντα άνθρωποι ανέβηκαν στη σκηνή του Ανοικτού Θεάτρου και τα τραγούδια που ακούστηκαν τραγουδήθηκαν από όλους, μιας και στην Άνδρο και ειδικά στην περιοχή της Χώρας, το μουσικό είδους του “ελαφρού τραγουδιού” ήταν και είναι δημοφιλέστατο!

Valtinos_MariaL_959596 2023

Valtinos_MariaL_9551 2023

Η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Pauline Dixon-Μούκα το 1988. Έχει συνεργαστεί με διάσημους μαέστρους και  μουσικούς όπως ο Δημήτρης Δημόπουλος, η Ζωή Τσακάνου, ο Χρήστος Λεοντής, ο Σταμάτης Μπέρης, η Ελένη Λιώνα κ.α. καθώς και με φορείς όπως το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, το Αριστοτέλειο Πανεπηστήμιο Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, την Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α

Από το 2012 την Χορωδία προετοιμάζει και διευθύνει η Έμη Τσιούρα Δημοπούλου.

Valtinos_MariaL_95969 2023

Valtinos_MariaL_9579 2023

Συναυλία: «Έλα γι’ απόψε…» Χορωδία Δωματίου Κοζάνης – Μικτή Χορωδία Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.) & Ορχήστρα του Ωδείου Δ. Δημοπούλου.
Αφηγητής: Γρηγόρης Βαλτινός

Τη συναυλία πλαισίωσαν η ορχήστρα του Ωδείου Δημόπουλου και μέλη της Φιλαρμονικής του ΜΟΥ.Σ.Α
Εναρμόνιση- ενορχήστρωση: Δημήτρης Δημόπουλος
Μουσική διεύθυνση: Έμη Τσιούρα-Δημοπούλου
Μουσική διδασκαλία της Μικτής Χορωδίας Μουσικού Συλλόγου Άνδρου: Αμαλία Τηνιακού

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

facebook.com/festivalandrou

instagram.com/andros_festival

youtube.com/channel