Το Ευχαριστημένο στο 5° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Αναζητώντας μιαν αλήθεια που γιατρεύει…
Το «Ευχαριστημένο» από το ομώνυμο βιβλίο της Μαρίνας Καραγάτση, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου παρουσιάστηκε χθες στο Ανοικτό Θέατρο Άνδρου. Το έργο είναι μια “αναδρομή” στα παιδικά χρόνια της συγγραφέως. Οι σκοτεινές στιγμές, ο θαυμασμός, η συνύπαρξη, η αποδοχή και τέλος η συγχώρηση και η συμφιλίωση με το παρελθόν σαν μόνος δρόμος λύτρωσης… όλα έξοχα ειπωμένα από τους συντελεστές της παράστασης.

Efxaristimeno_DMilaiou_0025

 

“Ψεύτρα ζωή…”

Το Ευχαριστημένο - 5° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Το Ευχαριστημένο - 5° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Οι Μπίστηδες, Κωτάκηδες, Μουβελάδες, Γουλαντρήδες, Καρυστινάκηδες, το Βουνί, η Βουρκωτή, η Πετρένια, οι Πολέμηδες, το βολάκι…  επώνυμα, τοπωνύμια, προϊόντα… οικείες λέξεις Ανδριώτικες!

Ευχαριστημένο - 5° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Ευχαριστημένο - 5° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Efxaristimeno_MariaLamb_0276-001

Ευχαριστημένο - 5° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου η Λασκαρώ

«Το βιβλίο αυτό το οφείλω πρωτίστως στη Λασκαρώ, την Αντριώτισσα υπηρέτρια μας. Αρχικός μου σκοπός ήταν να γράψω ένα σύντομο αφήγημα για τη σπαρακτική ζωή αυτής της γυναίκας που έζησε κοντά μας σχεδόν είκοσι χρόνια. Όταν όμως έπιασα το χαρτί και το μολύβι, συνέβη κάτι το αναπάντεχο: Άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της μνήμης και μέρα με τη μέρα έκαναν την εμφάνισή τους όλο και καινούργια πρόσωπα που με το «έτσι θέλω» ζητούσαν να μπουν και αυτά στην ιστορία μου. Από συνέντευξη της Μαρίνας Καραγάτση. Πηγή: www.lifo.gr/mag

Ευχαριστημένο - 5° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου ο Καραγάτσης

“Δύσκολος άνθρωπος, εκρηκτικός, υπερευαίσθητος, πολλές φορές εγωιστής, αλλά καλόκαρδος. Δεν ζήλεψε ποτέ του καλούς, τους άξιους. Δίκαιος. Λογάριαζε τους ανθρώπους. Είχε χάρες, γοητεία, ζωντάνια, ανωτερότητα, Δεν ήταν φτηνός, μικρός σε τίποτα.” Από συνέντευξη της Νίκης Καραγάτση, στον τόμο: Νίκη Καραγάτση, Άγρα, Αθήνα 1997. 

Συντελεστές
Διασκευή: Έρι Κύργια
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Nalyssa Green
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου
Σχεδιασμός κομμώσεων: Χρόνης Τζήμος
Βίντεο: Βάσια Αναγνωστοπούλου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουτσοκώστα, Θωμαΐς Γκερλεκτσή
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Αλέξανδρος Γαρνάβος
Εκγύμναση ηθοποιών: Χριστιάνα Κοσιάρη

Διανομή:
Λασκαρώ: Καίτη Μανωλιδάκη
Μαρίνα: Θάλεια Σταματέλου
Μίνα: Σμαράγδα Σμυρναίου
Νίκη: Δανάη Σαριδάκη
Καραγάτσης: Χρήστος Μαλάκης

Efxaristimeno_DMilaiou_0020

Συντελεστές Διασκευή: Έρι Κύργια Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου Μουσική: Nalyssa Green Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου Σχεδιασμός μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου Σχεδιασμός κομμώσεων: Χρόνης Τζήμος Βίντεο: Βάσια Αναγνωστοπούλου Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουτσοκώστα, Θωμαΐς Γκερλεκτσή Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Αλέξανδρος Γαρνάβος Εκγύμναση ηθοποιών: Χριστιάνα Κοσιάρη Διανομή: Λασκαρώ: Καίτη Μανωλιδάκη Μαρίνα: Θάλεια Σταματέλου Μίνα: Σμαράγδα Σμυρναίου Νίκη: Δανάη Σαριδάκη Καραγάτσης: Χρήστος Μαλάκης

Φωτογραφίες: Μαρία Λαμπριάδου, Δήμητρα Μηλαίου

(Ο τίτλος και τα αποσπάσματα του άρθρου είναι από το πρόγραμμα: “Το ευχαριστημένο” Θέατρο Πορεία)