Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή διοργανώνει δράσεις για την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, τιμώμενος φορέας για το 2023 από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ICOM, διοργανώνει μια σειρά ειδικά διαμορφωμένων δράσεων για την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, Πέμπτη 18 Μαΐου, που φέτος έχει θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής». Παράλληλα, το Ίδρυμα θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 21.00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ένας κόσμος από χαρτί 2023

Την Πέμπτη 18 Μαΐου στο Ίδρυμα θα πραγματοποιηθούν ειδικές ξεναγήσεις για το κοινό με θέμα «Τέχνη και Περιβάλλον». Οι ξεναγήσεις επικεντρώνονται σε έργα της Συλλογής που σχετίζονται με το περιβάλλον ή αναδεικνύουν τις συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης στη φύση και τη σημασία της επανάχρησης υλικών (upcycling).

Θα υλοποιηθούν επίσης πολλά δημιουργικά προγράμματα για παιδιά διαφορετικών ηλικιών, τα οποία αναδεικνύουν τον θετικό αντίκτυπο που έχουν οι δημιουργικές δραστηριότητες στην ευημερία όλης της οικογένειας και προωθούν την εξοικείωση των παιδιών με την τεχνική του upcycling και όχι μόνο.

Ένα παράθυρο, μία ιστορία 2023

Στο πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνεται και η ειδικά σχεδιασμένη δράση του Ιδρύματος για άτομα άνω των 65 και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή «Παιχνίδι για Μεγάλους», με θέμα «Τέχνη και 5 Αισθήσεις», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το θάλλω  και με την πολύτιμη υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ. Η δράση ενθαρρύνει την κοινωνικοποίηση των μεγαλύτερων ανθρώπων και παρέχει έναν ασφαλή τρόπο έκφρασης και εξωστρέφειας, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

«Άνοιξη» Συναυλία της ορχήστρας εγχόρδων De Profundis 20:00-21:00

Η ημέρα θα κλείσει με μια συναυλία της ορχήστρας εγχόρδων De Profundis η οποία θα ερμηνεύσει έργα που εξυμνούν την άνοιξη, την εποχή που η φύση αναγεννάται και φτάνει στο αποκορύφωμά της.

De Profundis Ensemble 2023
Η ορχήστρα εγχόρδων De Profundis ερμηνεύει έργα των Erlebach, Händel, Lully και Vivaldi, σε μια ιδιαίτερη συναυλία που εξυμνεί την άνοιξη, την εποχή που η φύση αναγεννάται και φτάνει στο αποκορύφωμά της.
Από τη Γερμανία του Erlebach στην Αγγλία του Händel και από τη Γαλλία του Lully στην Ιταλία του Vivaldi, το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα από την εποχή του Μπαρόκ, μαζί με άριες από όπερες που εμπνέονται από τη μυθολογία και τα πάθη θεών και ανθρώπων. Η συναυλία κλείνει με την Άνοιξη του Vivaldi, σε μια κυριολεκτική και μεταφορική προσέγγιση της εποχής που η φύση ξυπνά και ο άνθρωπος βρίσκεται σε αρμονία με το σώμα του και το περιβάλλον.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.
Έως 170 άτομα. Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση στο goulandris.gr:
goulandris.gr/el/events/de-profundis-spring-concert-imd2023

—Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Ερατοσθένους 13, Αθήνα 11635. Τηλ.: 210 725 2895