Β&Ε Γουλανδρή: Jazz στο Μουσείο, Alex Dante Duet

Η δημοφιλής σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο ξεκινά και πάλι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 20.30 με μια συναυλία από το Alex Dante Duet, που θα εγκαινιάσει έναν κύκλο τζαζ αυτοσχεδιασμών και προβολών με τίτλο “Visual Journeys: A series of jazz concerts with improvisation and visual projection”.

Ο κιθαρίστας Alex Dante και ο ντράμερ Μανώλης Γιαννίκιος συναντιούνται μουσικά στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος, με αφορμή τον πειραματισμό πάνω στη μουσική του Sergei Rachmaninoff. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, το drumming και τα κιθαριστικά εφέ αναμειγνύουν το κλασικό με το μοντέρνο μουσικό ύφος, μεταμορφώνοντας τη μουσική του μεγάλου συνθέτη. Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα προβάλλεται η ταινία μικρού μήκους του Θύμιου Μπακατάκη “Vocalise”, με τη μουσική να συναντά την εικόνα άλλοτε ως διάδραση και άλλοτε ως αναπόσπαστο κομμάτι της.

Ο κιθαρίστας Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) είναι απόφοιτος του London College of Music και έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, ενώ στις πρόσφατες συνεργασίες του περιλαμβάνονται το Εθνικό Θέατρο και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Ο ντράμερ Μανώλης Γιαννίκιος είναι μόνιμο μέλος των Whereiswilder, session μουσικός και drum instructor, έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και έχει εμφανιστεί σε πολλά μουσικά φεστιβάλ.

Συντελεστές:
Alex Dante: κιθάρες
Μανώλης Γιαννίκιος: ντραμς
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας
Οργάνωση παραγωγής:
Αναστασία Ταμουρίδου – ARTos & Θέαμα
Πληροφορίες:
Παρασκευή 10 Νοεμβρίου | 20.30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Γενικό Εισιτήριο: 20€
Εισιτήριο για B&E Members: 16€
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr
https://www.viva.gr/tickets/music/jazz-sto-mouseio-alex-dante-duet-visual-journeys

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr και στις σελίδες στα social media @BEGoulandrisFoundation

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Ερατοσθένους 13, Αθήνα 11635
Τηλ.: 210 725 2895