1ο
Διεθνές
Φεστιβάλ
Άνδρου

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Καλοκαίρι 2015

Είμαι νησιώτης. Ο πατέρας απ’ τη Σάμο, η μητέρα απ’ τη Νάξο. Δέθηκα με την Ανδρο εδώ και κάμποσα χρόνια. Δεν είναι μόνο οι ομορφιές του νησιού, αλλά οι άνθρωποι που μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Ιδιαίτερα μετά τη Μικρά Αγγλία, όπου είχα τη θερμή συμπαράσταση των Ανδρεωτών, θεωρώ υποχρέωσή μου να βοηθήσω όσο μπορώ το καινούριο θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδρου, που εγκαινιάζεται φέτος τον Αύγουστο.

Παρόλο που κάθε καλοκαίρι το νησί φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις τέχνης στο Μουσείο Γουλανδρή και στο Μουσείο Κυδωνιέως, το νέο υπαίθριο θέατρο που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ανδρεώτη Αλκιβιάδη Τάττου, εξασφαλίζει την δημιουργία και τη συνέχεια στο νέο θεσμό.

Φέτος προλαβαίνουμε να γιορτάσουμε τα εγκαίνια του νέου θεάτρου με τέσσερις σημαντικές εκδηλώσεις. Δυο επιδαυρικές θεατρικές παραγωγές, τις “Τρωάδες” του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο και τους “Αχαρνής” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, και δυο εμφανίσεις σημαντικών εκφραστών της ελληνικής μουσικής, της Δήμητρας Γαλάνη και του Φίλιππου Πλιάτσικα. Φιλοδοξία του νέου θεσμού είναι κάθε χρόνο να φιλοξενεί εκδηλώσεις τέχνης δίνοντας την ευκαιρία στους Ανδρεώτες – κι όχι μόνο – να χαρούν Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες. Δοκιμασμένους στην τέχνη αλλά και νεότερους. Φυσικά, ο χώρος θα διατεθεί και στους ίδιους τους Ανδρεώτες και στην τέχνη τους. Στα θεατρικά σχήματα που χρόνια προσφέρουν ποιοτικές παραστάσεις, στη Φιλαρμονική των Νέων και στην Χορωδία.

Εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι σημαντική και επίσης να μας δώσει την ευκαιρία να σκεφτούμε α καλύτερα για τα επόμενα χρόνια.

 

Παντελής Βούλγαρης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Οι άνθρωποι

Το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ “Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου”. Υποστηρικτής και αρωγός του είναι ο Δήμος Άνδρου.

 

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Παντελής Βούλγαρης

Διεύθυνση & Οργάνωση Φεστιβάλ: Αναστασία Καβαλλάρη

Βοηθός Οργάνωσης Φεστιβάλ: Σωτήρης Μίχας

Τεχνική Μελέτη & Υποστήριξη: Κώστας Χλίβας

Ακουστική Μελέτη: Αλέξανδρος Γαλατάς / Κωνσταντίνος Διαδιώτης

Επικοινωνία: Ιωάννα Κλεφτογιάννη

Επιμέλεια Εκδόσεων: Αναστασία Καβαλλάρη / Μαρία Παναγιωτονάκου

Δημιουργικό: KissMyArt

Video Promo: ΠΑΝΚ ΤΑΝΚ

Σχεδίαση Ηχητικού Συστήματος: Θοδωρής Παπανικολάου

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Σπύρο Λούκο για τη μουσική επένδυση του video.

Πρόγραμμα

Trailer

Press Conference

Επίλογος