6ο
Διεθνές
Φεστιβάλ
Άνδρου

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Καλοκαίρι 2020

Το πέτρινο ανοιχτό θέατρο της Άνδρου φιλοξένησε τα προηγούμενα πέντε καλοκαίρια, 75 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Ανδριώτες και παραθεριστές χάρηκαν σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικές και κινηματογραφικές βραδιές.

Φέτος, η περιπέτεια της πανδημίας επιβάλλει τους κανόνες της για την ασφάλεια θεατών, καλλιτεχνών, τεχνικού προσωπικού και εθελοντών.

Πολλοί λιγότεροι θεατές θα κάθονται αραιά, οι χώροι θα απολυμαίνονται όπως πρέπει, τα μέτρα προστασίας θα τηρούνται με μεγάλη σοβαρότητα.

Η Άνδρος, λοιπόν, δεν θα στερηθεί το 6ο Φεστιβάλ.

Από τις 138 προτάσεις που δεχτήκαμε, οι περισσότερες ήταν αληθινά ενδιαφέρουσες και ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες που θεωρούν τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ του νησιού μας έναν όμορφο σταθμό στον προγραμματισμό τους.

Λόγω προσαρμογής στις έκτακτες συνθήκες, οι φετινές εκδηλώσεις θα είναι μόνο πέντε, αλλά προσεκτικά διαλεγμένες, ποιοτικές και με πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σταύρο Ξαρχάκο και στους μουσικούς του, στην Ανέζα Παπαδοπούλου και στην Έλλη Ιγγλίζ, στον Γιώργο Κιμούλη και στην Φωτεινή Μπαξεβάνη, στον Στέλιο Μάινα και στην Κάτια Σπερελάκη.

Ας βάλουμε τα δυνατά μας , να κυλήσουν όλα ομαλά, ώστε να χαρούμε όσο γίνεται νύχτες με θέατρο και μουσικές στις κερκίδες, από 30 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου.

 

Παντελής Βούλγαρης

Χαιρετίζω την πραγματοποίηση του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, από 30 Ιουλίου μέχρι και 09 Αυγούστου 2020, στο ανοικτό θέατρο Άνδρου.

Εδώ και πέντε χρόνια, με τις φεστιβαλικές παραστάσεις και εκδηλώσεις, καθώς και το πέτρινο, ανοικτό Θέατρο, το νησί μας «μπήκε» στο «ημερολόγιο» του Πολιτισμού εντός και εκτός Ελλάδας.

Πλέον, τα καλοκαίρια μας σηματοδοτούνται από το γεγονός αυτό.

Και αυτό αποκτά μεγαλύτερο νόημα φέτος, μετά την εμφάνιση των δυσκολιών συνεπεία της πρόσφατης πανδημίας.

Εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας, ευχαριστώ τον Αλκιβιάδη Τάττο και τους συνεργάτες του για τ’ όραμά τους, που αναδεικνύει κάθε χρόνο την Αρετή του Πολιτισμού στο νησί μας.

 

Ο Δήμαρχος Άνδρου
Δ. Λοτσάρης

Οι άνθρωποι

Το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ “Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου”. Υποστηρικτής και αρωγός του είναι ο Δήμος Άνδρου.

 

Καλλιτεχνικός διευθυντής: Παντελής Βούλγαρης

Διεύθυνση & Οργάνωση φεστιβάλ: Αναστασία Καβαλλάρη

Σχεδιασμός φωτισμού & επιμέλεια φώτων: Γιάννης Βολλέλης

Μελέτη-σχεδίαση ηχητικού συστήματος & επιμέλεια ήχου: Θοδωρής Παπανικολάου

Βοηθός ηχολήπτη: Ζήσης Τόνα

Επικοινωνία: Χρήστος Παρίδης

Δημιουργικό: kiss my art

Videopromo: ΠΑΝΚ ΤΑΝΚ

Πρωτότυπη μουσική video: Σπύρος Λούκος

Επιμέλεια αγγλικού κειμένου: Νίκη Καραγιάννη

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΛΤΑΦΕΡΟ ΠΟΥ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ 6ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ

Πρόγραμμα