7ο
Διεθνές
Φεστιβάλ
Άνδρου

2021 International Festival of Andros poster

Καλοκαίρι 2021

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη, πραγματοποιείται από την 1η έως τις 20 Αυγούστου, στο μοναδικής ομορφιάς Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας του νησιού.

Για μία ακόμα χρονιά, η Άνδρος βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτιστικού καλοκαιριού, προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού ξεχωριστές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις τοπικών φορέων.

Παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, το Φεστιβάλ της Άνδρου παρουσιάζει ένα εξίσου ενδιαφέρον πρόγραμμα με εκείνα των προηγούμενων ετών και υποδέχεται σημαντικούς καλλιτέχνες όπως η Μυρτώ Αλικάκη, o Μανώλης Δούνιας, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος,ο Γιάννης Κακλέας, ο Θέμης Καραμουρατίδης, η Μαίρη Μηνά, ο Γιάννης Μπέζος, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Άρης Σερβετάλης, ο Αιμίλιος Χειλάκης, καθώς και τα πνευστά της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε σύμπραξη με τον Μουσικό Σύλλογο Άνδρου, τα συγκροτήματα ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ και ΣΤΙΧΟΙΜΑ, το θίασο Σκιών Αλέξανδρου Μελισσηνού. Επίσης, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ εντάσσονται εκδηλώσεις που αφορούν στη συγκεκριμένη θεματική.

Η διοργάνωση γίνεται και φέτος από την Α.Μ.Κ.Ε. «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου», με την υποστήριξη Ανδριωτών και μη χορηγών, εθελοντών, εργαζομένων και τελεί υπό την υποστήριξη και αιγίδα του Δήμου Άνδρου.

O σχεδιασμός της αφίσας θα προκύψει από το διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Α.Μ.Κ.Ε «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου» σε συνεργασία με το τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πανεπιστημιακής Μονάδας Σύρου. Όλα τα σχέδια των φοιτητών θα εκτεθούν στο φουαγιέ του Ανοιχτού θεάτρου Χώρας Άνδρου καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

 

Έβδομο ραντεβού στο Ανοιχτό θέατρο της Χώρας στην Άνδρο. Και πάλι μαζί τον Αύγουστο. Επειδή τις προηγούμενες φορές περάσαμε εκεί όμορφα βράδια με θέατρο, μουσική και χορό.

Και φέτος λοιπόν, προσαρμοζόμαστε με προσοχή στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και προσμένουμε να συναντηθούμε με σημαντικούς καλλιτέχνες, να χαρούμε τη δουλειά τους».

Παντελής Βούλγαρης

Χαιρετίζω την πραγματοποίηση του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, από 1η μέχρι και 20ή Αυγούστου 2021, στο Ανοικτό Θέατρο Άνδρου.

Παρά την εμφάνιση και εξάπλωση της πανδημίας, ο θεσμός δεν ατόνησε· αντιθέτως, με σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα υλοποιήθηκε πέρσι και υλοποιείται, φέτος.

Το Διεθνές Φεστιβάλ παράγει και προάγει ποιότητα Πολιτισμού. Έχει ταυτιστεί με τα καλοκαίρια μας στο νησί. Το Φεστιβάλ συνιστά κοιτίδα ανάπτυξης μέσα στην κοιτίδα πολιτισμού, την Άνδρο.

Τίποτε από όσα οι θεατές απόλαυσαν τα προηγούμενα χρόνια και από όσα θ’ απολαύσουν στο φετινό Πρόγραμμα δεν θα γίνονταν πραγματικότητα χωρίς την ομάδα του Φεστιβάλ και τον Αλκιβιάδη Τάττο. Το Φεστιβάλ ενσαρκώνει την αγάπη τους για την Άνδρο και την Τέχνη. Εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας, τους ευχαριστώ εγκάρδια.

Για τον Δήμο Άνδρου, η συμβολή στην αναβάθμιση και θεσμοποίηση του Διεθνούς Φεστιβάλ αποτελεί σκοπό, τον οποίο αφουγκράζονται όλοι όσοι αγαπούν την Άνδρο, τον Πολιτισμό και το Φεστιβάλ, όπως εμείς.

 

Ο Δήμαρχος Άνδρου
Δ. Λοτσάρης

Οι άνθρωποι

Το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ “Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου”. Υποστηρικτής και αρωγός του είναι ο Δήμος Άνδρου.

 

Καλλιτεχνικός διευθυντής: Παντελής Βούλγαρης

Διεύθυνση & Οργάνωση φεστιβάλ: Αναστασία Καβαλλάρη

Σχεδιασμός φωτισμού & επιμέλεια φώτων: Γιάννης Βολλέλης

Μελέτη-σχεδίαση ηχητικού συστήματος & επιμέλεια ήχου: Θοδωρής Παπανικολάου

Βοηθός ηχολήπτη: Ζήσης Τόνα

Επικοινωνία: Ανζελίκα Καψαμπέλη

Social Media: Άννα Βούλγαρη & Ελένη Μπενέκα

Δημιουργικό: kiss my art

Videopromo: Local Stage

Επιμέλεια αγγλικού κειμένου: Νίκη Καραγιάννη

Επιμέλεια ιστοτόπου: Μιχάλης Βούλγαρης | silentforce digital reflections

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΦΙΣΑΣ ΤΟΥ 7ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Κο ΙΩΑΝΝΗ ΞΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ.

Πρόγραμμα