7° Φεστιβάλ Άνδρου: Στιγμιότυπα από τη συναυλία “200 χρόνια Ελεύθερη Ελλάδα”

Η έναρξη του Φεστιβάλ Άνδρου 2021, είχε το ρίγος και τη συγκίνηση των προηγούμενων χρόνων με επιπλέον μια γερή δόση ανυπομονησίας μιας που ο εγκλεισμός της πανδημίας μας έχει κάνει να λαχταρούμε τις μεγάλες διοργανώσεις, συνάξεις… Έτσι χθες απολαύσαμε τους μουσικούς της ΕΡΤ, τους χορωδούς – μουσικούς του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.ΣΑ) χαρήκαμε που είμαστε ό ένας δίπλα στον άλλον, έστω με κάποια απόσταση, έστω με μάσκες.

Ενάρξη - Παντελής Βούλγαρης - 2021

Καθόμουν στο μπαρ και έβλεπα πολλά συμπαθητικά και αγαπησιάρικα μάτια πάνω από τις μάσκες… και λέω: “συγγενείς μου είναι; έχουμε παίξει σε κάποια ταινία… αλλά μετά θυμήθηκα πως είμαστε έξι χρόνια εδώ, έχουμε γνωριστεί, έχουμε τραγουδήσει, έχουμε συγκινηθεί από τις παραστάσεις… οπότε η συμβουλή μου είναι: προσοχή μάσκες, αγκαστικά, και… συγκίνηση!

Νομίζω ή θέλω να ελπίζω, πως η πανδημία μας έμαθε να προσέχουμε τους στίχους των τραγουδιών, να νιώθουμε πιο κοντά στο νόημα των θεατρικών έργων, να νοσταλγούμε στιγμές σαν τώρα, που μοιραζόμαστε τα δώρα της τέχνης κάτω από τον έναστρο ουρανό. Να είμαστε προσεκτικοί, γεροί, να αγαπάμε την Άνδρο, να νοιαζόμαστε ο ένας τον άλλον.

Το 7° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου σας ευχαριστεί για την παρουσία σας, ευχαριστεί την ΕΡΤ και τους μουσικούς που μας τιμούν σήμερα στο νησί και τους τοπικούς καλλιτέχνες, καλλιτεχνικούς φορείς στην αποψινή συνεργασία. Παντελής Βούλγαρης

“1821-2021 200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα”
των Συνόλων Πνευστών της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας”

Τα χάλκινα και ξύλινα πνευστά της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας ερμήνευσαν Έλληνες συνθέτες και μουσική από εμβληματικά κινηματογραφικά έργα. Συγκεκριμένα το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών έπαιξε Νίκο Σκαλκώτα, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Άλκη Μπαλτά και το Σεξτέτο χάλκινων πνευστώνεπιλογές από τραγούδια του Χατζιδάκη, Julius Rizzetto, E. Morricone, Beatles, George Gerswin, Bart Howart.
Οι μουσικοί του συνόλου των πνευστών, εκτός από εξαιρετικοί ήταν ιδιαίτερα επικοινωνιακοί γεγονός που ενθουσίασε το κοινό.

Κουιντέτο ξύλινων πνευστών
Φλάουτο: Νίκος Δημητράτος
Όμποε: Τίνα Δεσύλλα
Κλαρινέτο: Άγγελος Πολίτης
Φαγκότο: Βασίλης Πριόβολος
Κόρνο: Αλέξης Μάρκου

Σεξτέτο χάλκινων πνευστών
Τρομπέτες: Σπύρος Αρκούδης, Στέφανος Δαφνής, Σωτήρης Πέπελας
Τρομπόνια: Γιώργος Κρίμπερης, Δημήτρης Πέτσας
Τούμπα: Σάκης Μυρώνης

Μουσικά σύνολα ΕΡΤ - 2021

Μικτή Χορωδία και τη Φιλαρμονική του ΜΟΥ.Σ.Α.
Η χορωδία ερμήνευσε Θεοδωράκη, Λοΐζο, Χαζτηδάκι και η Φιλαρμονική Μουζάκη, Σαββόπουλο, Θεοδωράκη, Χαζτηδάκι.

ΜΟΥ.Σ.Α - 2021

Στο τέλος της βραδιάς ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους μαέστρους.

ΜΟΥ.ΣΑ απομή αναμνηστικών -2021

? Μαρία Λαμπριάδου