Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Με τα χρώματα της Ελλάδας»

Με ένα ουράνιο μουσικό τόξο με χρώματα από την Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρια να απολαύσουμε την Αλκηστις Πρωτοψάλτη, μια απο τις πιό αγαπημένες διαχρονικές Ελληνίδες ερμηνεύτριες, η οποία φημίζεται για την “δωρική” και τρυφερή φωνήτης, την ξεχωριστή έκφρασή της αλλά και την μοναδική σκηνική της παρουσία που ξεσηκώνει το κοινό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Το προγραμμα αυτο έχει παρουσιαστεί στο Μetropolitan Museum της Νέας Υόρκης, στο Alhambra theater στο Παρίσι, στο Cadoghan theater στο Λονδίνο, στο Τελ Αβίβ, στην Κύπρο κ.α. με ιδιαιτερη επιτυχία και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, και σε λίγες πόλεις της Ελληνικής επικράτειας.

Η “μοναδική” Αλκηστις όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν όσοι εχουν την τυχη να την ακούσουν, είναι ο κρίκος που ενώνει την Ελληνική μουσική με τον διεθνή κινηματογράφο και το μιουζικαλ : “καθε εμφάνιση αυτής τηςμουσας είναι μία εμπειρία μοναδικήχωρίςσύγκριση” έχεισχολιάσει αρκετέςφορές ο διεθνήςτύπος.

H εξαιρετική ερμηνεύτρια θα μας συγκινήσει τραγουδώντας μελοποιημένη ποίηση του Νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη , και θα συνεχίσει με σύγχρονη Ελληνική μουσική, χαρίζοντας μας τα καλύτερα της, τραγουδια που θα μας κάνουν να ονειρευτούμε, να αγαπήσουμε, να ξεχάσουμε, τραγούδια με χρώματα απο την Ελλάδα, μελωδικά, με ροκ πινελιές, τραγουδια που θα γεμισουν την ψυχή μας.

Μαζί της μία ομαδα εξαιρετικών μουσικών , διακεκριμένων σολίστ, οι οποίοι ξεχωριζουν με το πάθος τους, ξεδιπλώνοντας μοναδικά στην σκηνή το ταλέντο τους.

Όπως έγραψαν και στο Musicity γι αυτη την παρασταση :

Έκανε τα πρώτα της βήματα ερμηνεύοντας Καβάφη και Ρίτσογύρωστοτέλοςτηςδεκαετίας του ’70, όμωςέλαχε να απογειωθείτραγουδώντας με πάθοςΝικολακοπούλου και Κραουνάκη.Μετο «Κυκλοφορώκι οπλοφορώ» το 1985 η μελαχρινήσυνεσταλμένηΆλκηστις, έγινε αυτό πουξέρουμεσήμερα.Μια χίμαιρα μουσικής, ήχων, κινήσεων και ενέργειας.Ένα σκηνικόηφαίστειο πουξυπνάμνήμες και σου αγγίζει ακόμα και εκείνεςτιςχορδές πουμέχρι να την ακούσειςέμεναν ακούρδιστες.

Έτσικιεκείνοτο βράδυστις9 τουΣεπτέμβρη, βράδυδροσερό, φθινοπωρινό και όμορφο ανέβηκεστονΠειραιά μαζίμετουςμουσικούςτης αναπαριστώντας μας μουσικά… «Τα χρώματα τηςΕλλάδας», όπωςείναι και ο τίτλος αυτήςτης παγκόσμιας περιοδείας της.

Η ΆλκηστιςΠρωτοψάλτη παραμένει πάντα ένα φαινόμενο προς αναζήτηση. Η άμεση εναλλαγή της από ερμηνεύτρια σε performer, η ρεπερτοριακή της γκάμα και ο πλούτος των εκφραστικών της μέσων δεν θα πάψουν ποτέ να ξαφνιάζουν όποιον τύχει να την ακούσει. Ένας λόγος πουτοκοινότης, ποικιλόμορφο και ανομοιογενές, ανανεώνεται με ρυθμούς γρήγορους και παθιασμένους.

Απ’ την «Σωτηρία τηςψυχής» στο «Βενζινάδικο» κι απ’ την «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» ωςτο «Διθέσιο» η Άλκηστις δεν αφήνει τα μάτια κανενός να φύγουν από πάνωτης. Τα μαύρα της μαλλιά, τα μαύρα της μάτια και τα μαύρα τη ςρούχα εκπέμπουν πάντα φως εκ φωτός.«Είναι ένα αυτοκίνητο που αν το κουρδίσεις θα πέσει πάνω στο κοινό», είχε πει για εκείνη ο μέντοράς της Ανδρέας Βουτσινάς, που μαζί με τον Σταμάτη Κραουνάκη την σκηνοθετούσαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στοθρυλικό «Γκάζι», κάνοντάς την την ιέρεια του «Γκαζιού». Από τότε η Άλκηστις δεν ξεκουρδίστηκε ποτέ.

Τραγούδησε τα άπαντα το βράδυ του Σεπτέμβρη στο Βεάκειο. Τα τραγούδησε με πάθος και ενέργεια κάνοντας το ασφυκτικά γεμάτο θέατρο να χοροπηδά τραγουδώντας και χορεύοντας, χωρίς να μπορεί να σταματήσει.

Leave your thought