Ο Παντελής Βούλγαρης, για την Καμεράτα junior

Σαββατόβραδο, 16 Ιουλίου 2016.

Το φετινό φεστιβάλ στο ανοιχτό θέατρο Άνδρου ξεκινάει με συναυλία της Καμεράτας junior. Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη έναρξη! Νιάτα, ομαδικότητα, μελωδικότητα, απίστευτη χάρη και δροσιά.

Με γοητεύει ο ήχος, η εκφραστικότητα, το ήθος, η εργατικότητα και η αφοσίωση στη μουσική τόσο νέων παιδιών. Όλα τα μέλη της ορχήστρας είναι έφηβοι. Ο μαέστρος Μιχάλης Σέμσης, κάνει εξαιρετική δουλειά.

Γιατί αρχίζουμε με κλασσική μουσική;

Γιατί και ο Μότσαρτ ξεσηκώνει.!

Συγκινεί, εκπαιδεύει το αυτί και τη σκέψη, ομορφαίνει το μέσα μας. Η Άνδρος δεν είναι πρωτάρα ή άσχετη με το θέμα. Φιλοξενεί με επιτυχία κάθε δυο χρόνια τον πανελλήνιο διαγωνισμό νέων πιανιστών. Ξέρει και από παραδοσιακή μουσική, ξέρει και από Μπετόβεν, Τσαϊκόφσκι, Βιβάλντι. Ξεκινάμε λοιπόν τολμηρά και δυναμικά με μια θαυμάσια νεανική ορχήστρα σε μουσικές που αντέχουν και συγκινούν και ενθουσιάζουν εδώ και τρεις –τέσσερις αιώνες εκατομμύρια ανθρώπους.

Για το Σαββατόβραδο της 16η Ιουλίου ανυπομονώ και ελπίζω σε ένα γεμάτο θέατρο, όπως στις περσινές βραδιές. Μάλιστα, επειδή πολλοί Ανδριώτες ασχολούνται με τη μουσική, νομίζω ότι τα μέλη του μουσικού συλλόγου, των χορωδιών, της φιλαρμονικής, τα χορευτικά συγκροτήματα, όσοι παίζουν κάθε είδους όργανα, μπορούν να μάθουν για τον τρόπο δουλειάς της Καμεράτας και να γνωρίσουν τα μέλη της, παρακολουθώντας το σαραντάλεπτο ντοκιμαντέρ “Δελφικές μουσικές συναντήσεις”. Προβάλλεται την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 21:15 στην κινηματογραφική Λέσχη στη Χώρα.

Νομίζω πως οι σπουδαία μουσική εγκαινιάζει με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοξενία ολων των επόμενων εκδηλώσεων, μουσικών, θεατρικών, χορευτικών, κινηματογραφικών.

Φίλοι Ανδριώτες ραντεβού στις πέτρινες κερκίδες. Στην πρώτη σειρά, θα κάθονται οι συντοπίτες μας που ζουν στο Εμπειρίκειο Γηροκομείο. Μένουν σε 100 μέτρα απόσταση, και δεν έχουν δει το θέατρο από κοντά. Το νησί τους οφείλει. Θα είναι τα τιμώμενα πρόσωπα, φάτσα στους νεότατους μουσικούς της βραδιάς.

Παντελής Βούλγαρης