Σαν νερό – Εκθεση του Γιώργου Σαλταφέρου στο χώρο τέχνης “Αδαμαντία”

Ανθρώπινη ψυχή
Πόσο μοιάζεις στο νερό!
Ανθρώπινο πεπρωμένο
Πόσο μοιάζεις στον άνεμο.
Γκαίτε

Ανέκαθεν οι άνθρωποι ατενίζουν εντυπωσιασμένοι τα κινούμενα ή ήρεμα νερά. Το αέναο παιχνίδι των αντανακλάσεων εμπνέει ποιητές, ζωγράφους, μουσουργούς προκαλώντας τους να εκφράσουν τις πραγματικά δύσκολες στην αναπαράστασή τους λεπτές αλλαγές.

Ο Γιώργος Σαλταφέρος εντάσσεται σε αυτό τον κύκλο των καλλιτεχνών που αναζητούν και πειραματίζονται. Το θέμα της θάλασσας σφραγίζει τον καλλιτέχνη.

Giorgos_Saltaferos

Από το 2011 έως σήμερα έχει δημιουργήσει μία μεγάλη σειρά έργων μέσα από τα οποία ο Σαλταφέρος έχει μετουσιώσει  σε ποιητικές εικόνες τις παρατηρήσεις, τα αισθήματα, τις αναμνήσεις και τις φαντασίες του. Με τους πίνακές του οδηγεί το θεατή να παρατηρήσει από πολύ κοντά την επιφάνεια του νερού. Δίνεται η εντύπωση πως κάποιος καθισμένος σε σκάφος πλησιάζει μυστηριακά τις ακτές. Είναι περισσότερο μία εντύπωση άφιξης παρά αναχώρησης. Ο ορίζοντας βρίσκεται πίσω από τον θεατή, αισθητός, αλλά όχι άμεσα ορατός. Ο Σαλταφέρος εσκεμμένα εξαιρεί τη νοσταλγική γραμμή του ορίζοντα, ταυτόχρονα αυτή η παράλειψη ενδυναμώνει την παρουσία της στη φαντασία.
Katharina Bütikofer, Bern, Καλλιτέχνης, Επιμελήτρια και Καθηγήτρια Διδακτικής της τέχνης Βέρνη, Ελβετία

Giorgos_Saltaferos

Ο Γιώργος Σαλταφέρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άνδρο. Η σχέση του με το νερό προέκυψε στην πιο μικρή του ηλικία και δεν έπαψε να τον συντροφεύει στις καλλιτεχνικές αναζητήσεις του μέχρι σήμερα.

—«σαν νερό» του Γιώργου Σαλταφέρου στον Χώρο τέχνης & μάθησης “Αδαμαντία”
Εγκαίνια: Πέμπτη 18 Ιουλίου, street party την Παρασκευή 19 Ιουλίου.
Νειμποριό Χώρας Άνδρου 22820.22324
facebook.com/Αδαμαντια, χωρος τεχνης και μαθησης
Διάρκεια: 18 Ιουλίου – 8 Αυγούστου 2019
Ώρες λειτουργίας καθημερινά 11.00-14.00, 19.00-22.00